Video: Matipi suurepärane debüüt kõrgliigas andis Liverpooli kaitsevalikute kohta vastuse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joël Matip
Joël Matip Foto: David Klein/Sportimage/PA Images

Inglismaa kõrgliiga kolmandas voorus leppisid eile Liverpool ja Tottenham 1:1 viiki. Oma Premier League’i debüüdi tegi suvel Liverpooliga liitunud keskkaitsja Joël Matip ning pälvis selle eest ka ohtralt kiidusõnu.

Näiteks mainis Liverpool Echo kohtumist kokku võtva reportaaži pealkirjas, et Matip andis lõpuks vastused küsimusele, kes siis on käesoleval hooajal Liverpooli keskkaitsepaar number üks. Antud juhul nähakse esimese valikuna just Matipit ning Dejan Lovreni.

Eilne mäng andis suure vihje ka Liverpooli hingekirja kuuluva Prantsusmaa koondise keskkaitsja Mamadou Sakho kohta, keda isegi Ragnar Klavani vigastuse puhul koosseisu ei arvatud. Tõenäoliselt ei kanna mees Liverpooli särki nii pea ning juba on välismeedias räägitud, et Stoke City soovib üleminekuakna viimaste päevadega kaitsja endale laenule tuua.

Mis aga puutub Liverpooli praegusesse keskkaitsesse, siis vähemalt Echo arvates on tulevik mõneks ajaks selge. Nende hinnangul sai Matip suurepäraselt hakkama Premier League’i ühe parima ründaja Harry Kane’i katmisega, ta tundis end palliga mugavalt ning mängis pidevalt pea püsti.

Samade asjade eest on varasemalt kiidetud ka Klavanit. Inglismaa meedia hinnangul on aga nüüd Liverpooli peatreener Jürgen Klopp oma uue tagala peaaegu paika saanud. Puudu on veel vaid väravavaht Loris Karius, kes on käevigastusega eemal. «Alles siis saame tõeliselt hinnata tema ümberkorraldusi kaitses,» kirjutati Echos.

Kuigi Klavan eile kerge põlvevigastuse tõttu koosseisu ei kuulunud, on eestlane varasemalt öelnud, et mitte väljakule pääsemine on märk sellest, et tuleb treeningutel rohkem vaeva näha. Liverpooli järgmine mäng toimub 10. septembril, kui kohtutakse oma esimeses kodumängus valitseva meistri Leicester Cityga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles