USA ujuja loobub viiest miljonist aastas, et nautida ülikoolielu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katie Ledecky
Katie Ledecky Foto: NIVIERE/SIPA/NIVIERE/SIPA

Rio olümpiamängudelt neli kuldmedalit ning ühe hõbemedali võitnud 19-aastane USA ujuja Katie Ledecky loobus ülikooli minemise nimel hinnanguliselt viiest miljonist dollarist aastas.

Stanford ülikoolis õppima asuv Ledecky ei soovinud veel nii noores eas professionaalseks ujujaks hakata ning eelistab jätkata õpingute kõrvalt amatöörina. Põhjuseks tõi ujuja välja, et tahab lihtsalt nautida ülikoolielu.

«See ei olnud rakse otsus. Olen alati tahtnud ülikooli eest ujuda ning seda kogeda. Ma usun, et on väga lahe olla ülikoolitiimi liige ning käia võistkonnakaaslastega samades tundides,» rääkis ujuja ESPNile.

Turunduseksperdi Bob Dorfmani hinnangul võiks Rios suurepärast ujumist näidanud neiu teenida aastas hinnanguliselt viis miljonit dollarit. Kuigi Ledecky võistleb suure tõenäosusega ka 2020. aasta olümpiamängudel Tokyos ei pruugi tema turuväärtus aastatega kasvada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles