Hamilton: poodiumikohta püüda on raske

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

Vormel-1 sarja liider Lewis Hamilton ei usu, et suudab end täna viimaselt stardipositsioonilt Belgia GPl poodiumile sõita.

MM-sarja 19 punktiga juhtiv Hamilton kaotaks liidripositsiooni juhul, kui tema Mercedeses sõitev tiimikaaslane Nico Rosberg suudaks etapi võita ning Hamilton ei tõuseks kõrgemale kui kaheksandale kohale. Hamilton ise loodab jõuda vähemalt punktikohale ehk esikümnesse.

«See on ka kõik, mida saan loota – tõusta nii kõrgele kui võimalik. Poodium tundub ebatõenäoline, kuid mitte võimatu. Kõiksuguseid asju võib juhtuda, turvaauto jne,» rääkis Hamilton enne võidusõitu. «Mulle ei meeldi kunagi boksist startida, sest see tähendab, et saan alustada alles siis, kui teised mööduvad boksi väljasõidualast. Selleks ajaks, kui mina kurvist väljun, on viimane auto sisenemas juba Eau Rouge’i.»

«Alati on võimalus esimeses kurvis avarii teha, boksist startides seda riski pole. Aga samas on ka võimalus, et tulen esimesest kurvist puhtalt välja, mis tähendaks, et boksist startides kaotaksin oma seitse-kaheksa sekundit. Kuna ma ei saa riskida ajakaotusega, plaanin startida ikkagi stardisirgelt.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles