FIFA president: jalgpalli olümpiaturniir ei ole liha ega kala

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianni Infantino
Gianni Infantino Foto: ENNIO LEANZA/AP

FIFA president Gianni Infantino võttis sõna olümpia jalgpalliturniiri mõttekuse kohta ning leidis, et antud kujul ei ole selle toimumine mõistlik.

Kuigi Infantino tunnistas, et naiste olümpiaturniiril on mõte olemas ning naiste jalgpall on sellest palju kasu saanud, ei näe ta, et meeste turniir oleks praegu hästi lahendatud. «See, et koondised koosnevad peamiselt U23 mängijatest, keda aitavad mõned vanemad mängijad, ei ole hea lahendus. See ei ole liha ega kala,» vahendas BBC jalgpallijuhi sõnu.

Kui välja arvata 1896. ja 1932. aasta mängud, on jalgpall olnud kõikidel suveolümpiatel osaline. Naiste turniir lisati olümpiakavva 1996. aastal. Kuna Barcelona, Bremeni Werder ning Schalke võitsid 2008. aastal kohtukaasuse, millega jäeti klubidele otsustusõigus, kas lubada oma mängijad FIFA võistluskalendrivälisel ajal turniirile, puuduvad olümpialt tihti ka tähtmängijad. «Jalgpallikalender on olümpia jaoks liiga tihe,» jätkas Infantino, kuid ei pakkunud praegu mõistlikku lahendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles