Peatreeneri koju kolinud koondis püüab saavutada järgmist eesmärki ja vältida tülisid

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallikoondis.
Võrkpallikoondis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

VÕRKPALL. Augusti alguses, samal ajal kui kogu spordimaailma pilgud olid pööratud Riole, suundus suve algul Euroopa liiga võitjaks tulnud Eesti võrkpallikoondis laagrisse Poolasse Lubinisse. Seal valmistutakse septembri keskel algavateks 2017. aasta Euroopa meistrivõistluste valikmängudeks, eesmärgiks mõistagi edasipääs.

Lubinis teenivad klubileiba koondise peatreener Gheorghe Cretu, mängijad Robert Täht ja Keith Pupart, üldfüüsise treener Mirko Fasini ning statistik Alar Rikberg. Seega on see mitme mehe jaoks justkui teine kodu.

EMi valiksarjas läheb Eesti alagrupis vastamisi Tšehhi, vana tuttava Makedoonia ja Rumeeniaga. Esimene turniir toimub 15.–17. septembrini Rumeenias ja teine 23.–25. septembrini Tšehhis. Belgia mängib ühes alagrupis Ukraina, Kreeka ja Moldovaga. Kogu tsükli ajal ongi koondise baaslaagriks Lubin ja ka kahe turniiri vahel Eestisse ei tulda.

Nüüd on mehed Poola väikelinnas viibinud kaks nädalat ja juhul, kui alagrupis esimeseks ei tulda (mis tagaks otsepääsu finaalturniirile), tuleb oktoobri alguses veel kolmandast ringist finaalipääset püüda, ning sellekski valmistutaks Lubinis. Finaalturniirile pääseb 16 meeskonda ja see toimub Poolas.

Lubini linn ja treeningutingimused on kõigile juba tuttavad, sest sealsamas treeniti ka eelmisel aastal, kuigi mitte nii pikalt.

Koondise kapten Kert Toobal ütles, et laager on läinud asja ette, kuigi nii pikalt pidevalt koos olla pole kerge. «Koht on spordilaagriks ideaalne ja oleme oma treening-söömine-puhkus-treening-rütmi sisse elanud. Vabu päevi palju ei näe ja graafik on tihe. Aga tuleb see pikk periood siin vastu pidada, püüame omavahel hakkama saada ja mitte riidu minna,» sõnas Toobal naljaga pooleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles