Tõrkuv tehnika rikkus Kevin Korjuse võistluse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: automobilsport.com

Renault Sport Trophy-sarja teine pool algas neljanda etapiga Prantsusmaal Paul Ricardis. Tehnikast põhjustatud ebaõnn saatis Kevinit kogu võistluse vältel ja punktiarvet tal täiendada ei õnnestunudki. PRO-arvestuses on Kevin hetkel kolmandal, kestussõitude arvestuses neljandal kohal.

R-Ace GP tiimi kahel autol anti Paul Ricardi etapiks üles vaid kolm sõitjat tavalise nelja asemel, mis tähendas, et Kevinil seekord paarilist polnud ja ta startis ainult PRO-arvestuse sprindisõidul, ent mitte kestussõidul. Paraku oli see vaid üks tervest müriaadist probleemidest, mis Kevinit nädalavahetuse jooksul tabasid.

Esimesel reedesel treeningul sai Kevin kirja küll kaheksanda aja, ent kaotus parimale oli tervelt 1,2 sekundit. Nagu selgus, ei töötanud üks turbo korralikult ja kuna seda remonditi, jäi Kevin teiselt treeningult kõrvale. Kolmandal treeningul toimis mootor paremini, aga mitte ideaalselt.

Kevin sai kirja paremuselt neljanda ringiaja, ent kaotus parimatele oli ikka suur – 0,7 sekundit. Põhiliselt tuli kaotus sirgetelt ehk teisisõnu ei töötanud mootor ikka nii nagu peab. Sellele vaatamata tegi Kevin kvalifikatsioonis imet ja sõitis välja kolmanda tulemuse, kaotades parimat aega näidanud David Fumanellile siiski üle poole sekundi. Sirgekiirust nappis endiselt.

Pühapäevaks pandi Kevini autole lõpuks uus mootorja sõit algas samuti paljutõotavalt. Teisest stardirivist tegi Kevin järjekordse superstardi ja tundus, et ta jõuab avakurvi esimesena. Ent siis hooga rauges ja konkurendid hakkasid üksteise järel mööda minema. Ilmselgelt vaevas autot mingi tehniline probleem ja kolme ringi järel pööraski Kevin lõplikult boksi.

Kevin Korjus: «Täiesti uskumatu nädalalõpp – iga kord kui rajale läksin, oli mingi probleem. Pühapäeval tundus, et nüüd on ometi lõpuks kõik korras. Uue mootoriga tehti kohapeal kolm „testisõitu“ ja kõik toimis. Start tuli mul väga hästi välja, olin esimese rea meestel juba peaaegu kõrval, aga esimese käiguvahetusega kaotasin kohe umbes kolm autopikkust. Käigud lihtsalt ei läinud normaalselt sisse ja lõpuks ei vahetunud enam üldse.»

Katkestamine tähendas, et seekord Kevin punkte juurde ei saanud. PRO-sprindi võitis tema lähim konkurent Pieter Schothorst, kes tõusis ka ise tabelijuhiks.

Renault Sport Trophy-sarja neljas etapp sõidetakse 23.-25. septembril Belgias Spas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles