Eesti golfi meistrivõistlused lõppesid dramaatiliselt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Aadusaar.
Sander Aadusaar. Foto: Urmas Kamdron/Eesti Golfi Liit

Jõelähtmel lõppenud Eesti golfi meistrivõistlustel võitis meeste konkurentsis teise järjestikuse meistritiitli Sander Aadusaar.

Võistluste lõppvaatus kujunes dramaatiliseks ning kaasahaaravaks, sest  tiitlikaitsja Aadusaar, viimast päeva liidrikohalt alustanud 15. aastane Carl Hellat ja veel kaks rada enne lõppu kahe löögiga juhtinud, ent kahel viimasel rajal kaks bogey’t teinud Janno Sild lõpetasid kolmanda võistluspäeva võrdse tulemusega +13 ning läksid meistritiitli selgitamiseks lisaradasid mängima.

Sild kaotas kohe esimesel lisarajal Aadusaarele ja Hellatile ning langes konkurentsist. Temale kuulus pronksmedal. Võitlus esikohale jõudis 5. lisarajani, millest väljus võitjana Sander Aadussaar. 

«Seekordne tiitel tuli väga raskelt, alles viiendal lisarajal, mis tähendab, et oli ikka päris väsitav,» rääkis värske kahekordne Eesti meister pärast võistlust.

Aadusaar ja Sild tegid viimasel päeval 76, Hellat 79 lööki. Vaid ühe löögiga play-off’ist eemale jäänud ja +14-ga lõpetanud Joonas Juan Turba tegi 75 ja esimese päeva järel juhtinud Martin Järve 77 lööki.

Naiste konkurentsis võitis oma esimese löögimängu Eesti meistritiitli Liis Kuuli, kes viimasel päeval langes poole võistluse peal teiseks, ent võitis lõpuks siiski tulemusega +23.

Kolme löögiga kaotas talle vahepeal liidriks tõusnud Kadi Hilpus Meldrum ja võitis hõbemedali. Viimasel päeval tegi ta 81 lööki , tiitlikaitsja Annika Meos mängis 80 lööki ja kaotas teisele kohale omakorda kolme löögiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles