Norra mäesuusastaari karjäär võib läbi olla

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aksel Lund Svindal
Aksel Lund Svindal Foto: SCANPIX

Mäesuusataja Aksel Lund Svindal ütles Norra rahvusringhäälingule (NRK), et tema pikk ja edukas karjäär võib vigastuse tõttu läbi olla.

Viimastel aastatel nii raskete Achilleuse kõõluse kui põlvevigastuste tõttu pikki võistluspause teinud Svindal sai viimase tagasilöögi jaanuari Kitzbühelis, kus rebestas kukkumise tulemusena parema põlve ristatisidemed.

Eelmise nädala lõpus oli 33-aastane Svindal üle seitsme kuu taas suuskadel, aga ta pole kindel, kas suudab enam võistlemiseks piisavalt heasse vormi jõuda. «Panin tähele, et kirurg oli väga ettevaatlik ja ei tahtnud mulle mingeid garantiisid anda. Sellisest operatsioonist taastumine on väga raske ja tippkonkurentsis on raske püsida,» ütles Svindal.

«Muidu oleks tagasitulekuvõimalus 70 protsenti, aga Akselil on varem olnud nii palju vigastusi, nii et see protsent on selgelt väiksem,» lisas Norra koondise arst Marc Strauss.

Svindal tuli 2010. aastal Vancouveri ülisuurslaalomis olümpiavõitjaks, lisaks on ta viiekordne maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles