Austraalias avati maailma suusahooaeg

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Worldloppeti sarja esimese osavõistluse võitis meestest ameeriklane Matt Gelso.
Worldloppeti sarja esimese osavõistluse võitis meestest ameeriklane Matt Gelso. Foto: Worldloppet

Laupäeval toimus Austraalias pikamaasuusatamise Wordloppeti sarja avavõistlus Kangaroo Hoppet, mida viidi tänavu läbi juba 26. korda. Parima eestlasena mahtus Vahur Teppan esikümnesse.

Kangaroo Hoppet on Wordloppeti sarja teine võistlus, kuid lumepuuduse tõttu jäi sel aastal ära Argentiinas toimuv sarja avavõistlus Ushuaia Loppet.

Vabatehnikas toimuvast Kangaroo Hoppeti suusamaratonist võttis osa üle 1000 suusataja 27-st erinevast riigist. Külm temperatuur ning lauspilvisus võistluseelsel ööl tagasid kiire raja. Suusarada kulges ringil ümber Victora alpide tasapinnaslise osa - Bogong High Plainsi.

Eliitvõistlejate hulgas oli tänavu palju välisvõistlejaid, kes kindlustasid esikoha kohalike sportlaste ees. Võit läks nii meeste- kui ka naiste arvestuses Ameerikasse ning võidu võtsid Matt Gelso ning Deedra Irwin. Teisele ja kolmandale kohale tulid meeste klassis kohalikud suusatajad Phil Bellingham (AUS) ning Nick Montgomery (AUS). Naistest tuli teiseks Mary Rose (US) ning kolmandaks Aimee Watson (AUS).

Eestlastest võistles Kangaroo Hoppeti 42 km pikkusel rajal 14 suusatajat – 12 meest ning 2 naist. Meestest oli parim Vahur Teppan, kes saavutas 10. koha (2:05:46). Naistest lõpetas parima eestlasena Tiina Voogne, kes oli naiste arvestuses 30. kohal. (3:16:28)

Worldloppeti sarja järgmine võistlus on Merino Muster, mis toimub 3. septembril Uus-Meremaal. Worldloppeti sarja kuuluv Tartu Maraton toimub 26. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles