Hardi Roosiorg lõpetas MM-hooaja punktidel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Roosiorg.
Hardi Roosiorg. Foto: Erakogu

Lõppenud nädalavahetusel sõideti Asseni ringrajale ehitatud krossirajal selle aasta viimane Euroopas toimuv MM-etapp, kus startis ka Eesti meeskonna Sahkar KTM Racing sõitja Hardi Roosiorg. Nii talle, kui tiimile oli see tänavu viimaseks MM-etapiks, kuna ülejäänud kaks osavõistlust peetakse Ameerika Ühendriikides ja sinna pole meeskonnal plaanis minna.

MX2 klassi vabatreeningul sõitis Roosiorg välja 36 osaleja hulgas 27. ning ajatreeningul 29. aja. Kvalifikatsioonisõidus tuli Roosiorul avaringil kohe kukkumine ja ta langes viimaseks, kuid sellest hoolimata parandas ta sõidu jooksul tublisti kohti ja oli lõpuks 25.

Esimeses finaalsõidus tuli esimesel ringil taas väike kukkumine, aga noormees sai kiirelt püsti ja sõitis end lõpuks punktisaajate sekka, olles 20. Teises sõidus heitles Roosiorg kaasmaalase Karel Kutsariga enamus sõidust, kuid pidi konkurendi paremust tunnistama ning eestlased ületasid lõpujoone vastavalt 20. ja 21. kohal.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai Roosiorg 2 punktiga 24. koha, etapi esikolmiku moodustasid hollandlased Jeffrey Herlings, Brian Bogers ja hispaanlane Jorge Prado Garcia (kõik KTM). MM-liidrina jätkab Herlings (644 p), teine on Asseni 14. šveitslane Jeremy Seewer (568 p) ja kolmas prantslane Benoit Paturel (460 p), kes oli Hollandis 7. Roosiorg lõpetas hooaja 6 punktiga, mis annab talle hetkel 52. koha.

«Laupäevaga võib nii palju rahule jääda, et peale esimese ringi kukkumist suutsin ennast kvalifikatsioonisõidus 25. koha peale sõita, treeningsõitudega aga väga rahule jääda ei saa.

Pühapäeval oli soojendussõit üsna hea ja sain seal kirja 17. aja. Esimeses sõidus kukkusin esimesel ringil, kuid suutsin end 19. kohale sõita, millega võib väga rahule jääda. Teines võitlesin terve sõidu Kareliga, mille ajal kukkusin kaks korda, kuid suutsin siiski tema taga 21. koha peal lõpetada. Viimase MM-etapiga jäin üldjoontes rahule, kuna suutsin sõita punktikoha peal,» võttis oma hooaja viimase MM-etapi kokku Roosiorg, kelle järgmine võistlus on eeloleval nädalavahetusel kodurajal Langel peetav Eesti meistrivõistluste etapp.

«Hooaeg punktidega lõpetada on iseenesest hea tulemus, aga kahjuks varjutasid Hardi hooaega vigastused ning õige hoo sai ta üles alles nüüd. Enne hooaega oli eesmärk, et ta suudaks end 30 parema sekka sõita ning kogemusi hankida ja sellega sai ta kenasti hakkama. Ta oli pea alati 30 kiirema seas ning sai ka MM-punkte. Suured tänud Lauri Lehtlale, kes Hardiga terve aasta tegelenud on ning ka kõikidele teistele meeskonna liikmetele. Nüüd on meil jäänud sõita veel Eestis ja Lätis toimuvad meistrivõistluste etapid ning saamegi hooajale joone alla tõmmata,» rääkis Sahkar KTM Racing juht Lauri Roosiorg, kes on ka eeloleva Eesti meistrivõistluste Lange etapi peakorraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles