Selgus Eesti korvpalli meistriliiga avamängu kuupäev

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond
BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond Foto: Tairo Lutter / Postimees

Alexela korvpalli Eesti meistriliiga 2. oktoobril toimuvas avamängus kohtuvad AVIS Rapla ja BC Kalev/Cramo.

Mulluse pronksmedalisti Rapla ja meistri Kalev/Cramo kohtumine algab Rapla spordihoones kell 17. Mäng mulluste finalistide Kalev/Cramo ja Tartu Ülikooli vahel leiab aset aga 12. oktoobril Tartus. Ülejäänud võistluskalender on veel kinnitamisel ning peaks paika saama lähinädalail.

Eesti meistrit korvpallis on selgitatud alates 1925. aastast ning tänaseks 88 korda. Uuel iseseisvumisajal on jagatud meistriliiga medaleid 26 korda, nüüd minnakse 27. ringile. Alates 1991. aastast on kuldmedali võitnud 19 korda Tallinna ning seitse korda Tartu meeskond. 

Nimeliselt on Tartu Ülikooli meeskonnal 26 meistritiitlit ning Kalev/Cramol kaheksa. Kevadel moodustasid esikolmiku Kalev/Cramo, TÜ/Rock ja AVIS Rapla.

Alates 1991. aastast on veel medaleid jagunud Rakverele, kes on korra tulnud hõbedale ning kolm korda pronksile. Raplal on viimasel kahel aastal tulnud meistrivõistlustel kolmandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles