Kas suure neliku aeg tennises saab otsa? (1)

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic (vasakul) ja Andy Murray kohtuvad tihti just suurtuniiride finaalis.
Novak Djokovic (vasakul) ja Andy Murray kohtuvad tihti just suurtuniiride finaalis. Foto: AFP / Scanpix

Viimastel aastatel meeste tennises suurema osa tiitleid noppinud nelja domineeriva mehe valitsemisaeg hakkab tasapisi läbi saama. Maailma esireket serblane Novak Djokovic (29), äsja teist korda olümpiavõitjaks kroonitud šotlane Andy Murray (29), hispaanlane Rafael Nadal (30) ja šveitslane Roger Federer (34) on kõik teinud juba pika ja eduka karjääri ning mõne aasta jooksul kaob paar neist ilmselt areenilt.

Viimasel ajal vigastustega kimpus olnud Federer jääbki seekord US Openist eemale, sest taastub ikka veel põlvelõikusest. See on tal alates 1999. aastast esimene kord Flushing Meadowsis peetavalt suurturniirilt eemale jääda. Ka Prantsusmaa lahtistel ei saanud Federer samal põhjusel osaleda. See oli tal sel sajandil esimene kord Pariisis mitte mängida. Karjääri jooksul üsna vigastustevabalt võistelnud Federeri kohta on see suur näitaja.

Nadal ei teinud aga randmevigastuse tõttu kaasa Prantsusmaa lahtistel ja Wimbledonis. Ka tiitlikaitsja Djokovic on viimasel ajal hädas olnud randmega. Samas on Murray sel aastal elu parimas vormis ja ilmselt on käes aeg, kus kaks nooremat meest võimsamalt esile kerkivad. Juba ongi selle seltskonna jõujooned muutunud ja neliku juhtkoerad ei ole juba mõnda aega Federer ja Nadal. Neid suurturniire, kus kõik neli on kohal, heas vormis ning vigastustevabad, jääb aga iga aastaga aina vähemaks ja üks ajastu hakkab läbi saama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles