Mercedese boss võrdles Verstappenit Ayrton Sennaga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen
Max Verstappen Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Mercedese vormel-1 meeskonna bossile Toto Wolffile meenutab noor Red Bulli piloot Max Verstappen kuulsat Ayrton Sennat.

Viimastel etappidel oma agressiivse sõidustiili eest palju kriitikat saanud 18-aastane Verstappen on Wolffi hinnangul vormel-1 sarjale küll värskendav tegelane, kuid samas peab ta tema manöövreid ka ohtlikuks.

«Ta on noor poiss ning ta meeldib mulle väga, ta on minu jaoks värskendav,» rääkis Wolff, kes püüdis kaks aastat tagasi Verstappenit ka ise palgata. «Ta ei karda mitte midagi, ei austa mitte kedagi ning tal on kogu aeg küünarnukid püsti. Ta meenutab mulle vormeliajaloo parimaid, nagu seda on Lewis Hamilton või oli Ayrton Senna.»

«Võib näha, et mõned sõitjad vaevavad pead, kuidas võidusõidu ajal Verstappenist mööduda. Praegu saab öelda, et ta on õigel teel. FIA pole teda karistanud ning kõik, mis tema manöövritega on kaasnenud, on kriitilised sõnavõtud konkurentidelt. Ma ise kardan, et see võib ühel päeval lõppeda raskelt, kuid nagu ma ütlesin – see on värskendav aga ohtlik,» kommenteeris Wolff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles