Korvpallikoondis vajab uute tähekeste esiletõusu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: SCANPIX

«Arvestades meie valikuid ja seda, kui paljud puuduvad, on oluline, et platsile minevad kutid mängiksid südamega. Ja kui seejuures saadakse veel mõni võit, on kõik hästi,» leidis Tartu korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe homme algavast korvpalli EM-valikturniirist rääkides. Võrreldes möödunud suvega on tundmatuseni muutunud Eesti koondise kohta raske tabavamalt öelda. 

Tänavust Eesti koondist pole mõtet eelmiste aastate meeskonnaga võrrelda ning seepärast tuleks enne, kui ootusi üles kruvida ja nende mittetäitumisel kogu seltskond maapõhja kiruda, vaadata olukorrale kainelt otsa.

Erinevatel põhjustel on koondisest puudu ju enam kui viisiku jagu seniseid põhimängijaid: Kristjan Kangur, Siim-Sander Vene, Janar Talts, Gregor Arbet, Tanel Sokk, Gert Dorbek – kõik need mehed, kes viimastel aastatel koondist vedanud. Õigus on ilmselt neil, kes ütlevad, et koondisest eemale jäänud seltskond on tasemelt kõvem kui praegune esindusmeeskonna põhiviisik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles