Pehrsson Ojamaast: on positiivne, et ta taas pildil on, aga näen paremaid valikuid (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson.
Magnus Pehrsson. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus koondise kogunemisel enne mänge Malta ning Bosnia ja Hertsegoviinaga, et paljude jalgpallifännide poolt taganõutud Henrik Ojamaad pole koondises lihtsal põhjusel – Pehrsson näeb tema positsioonil paremaid mängijaid.

«Kõik on terved. Kaks mängijat pole siin – Artur Pikk jäi oma jätkulennust maha ja jõuab kohale õhtul. Ja teine, nagu te teate, on Ragnar Klavan, kes pole terve ja ravib end Liverpoolis,» sõnas Pehrsson. «Kahjuks jääb ta kindlasti eemale mängust Maltaga, aga oleme optimistlikud selles osas, mis puudutab mängu Bosnia ja Hertsegoviinaga. Kas ta saab selleks ajaks terveks? Ma ei tea. Ja Liverpool ka ei tea. Aga MRI-uuring näitas, et probleeme pole – ma pole arst, kuid see oli väga hea uudis. Tuleb jälgida olukorda päev-päevalt.»

Milline on aga seis Hollandi kõrgliigas mängiva Ojamaa osas ja miks pole koondises ka näiteks Siim Lutsu? «Lihtne vastus on, et minu meelest on meil ääremängijate seas paremaid valikuid. Pikemalt selgitades – Siim Luts on klubi vahetanud ning pole enne seda pikalt regulaarselt mängida saanud. Ja ta on A-koondises võimalusi saanud, aga pole neid ära kasutanud. Minu meelest on mängijaid, kes saavad sel positsioonil temast paremini hakkama – eriti kui arvestame, et tegin praeguse valiku Bosnia-mängu silmas pidades.

Ojamaa puhul on väga positiivne see, et ta on mänginud väga kõrgel tasemel kaks ja pool mängu senipeetud neljast. Nüüd mängib ta ka äärepoolkaitsjana – ta on ise palju rääkinud, et tahab tegutseda ründajana, ja seal ma teda ka viimati A-koondises kasutasin. Tundub, et ta naudib äärel mängimist. On väga positiivne, et pildilt maas olnud mängijana on ta nüüd taas keegi, keda jälgida. Aga taas leian, et mul on sellele positsioonile paremaid valikuid,» rääkis Pehrsson.

Kas ei võiks Ojamaa aga olla mees, kes sekkub mängu vahetusest? «Nagu öeldud, tegime valiku kõigi võimalike mängijate seast ja arvestades seda, mida parempoolkaitses mängijalt vajame. Saan aru, et jalgpallifänn vaatab – mees mängib Hollandi kõrgliigas, see on kõvem kui Eesti liiga, järelikult peaks ta koondisesse kutsuma! Aga me oleme kolme kuu jooksul jälginud kõiki mängijaid. Ja me teame, kuidas kavatsema Bosnia vastu mängida, samuti tean, mida mängijatelt ootan,» rõhutas Pehrsson.

Loe Ojamaa-teema, Eesti jalgpallikoondisesse kuuluvate mängijate hetkeseisu ja koondise ettevalmistuse kohta pikemalt homsest Postimehe paberväljaandest!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles