Kurikuulsa dopinguratturi pojast sai Taaramäe tiimikaaslane

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rizk Zabel keskmisel poodiumiastmel.
Rizk Zabel keskmisel poodiumiastmel. Foto: SCANPIX

Katjuša rattameeskond teatas täna, et nende ridadega liitub Rick Zabel, kelle ratturist isa on aastaid tagasi tunnistanud dopingutarvitamist.

22-aastane Zabel sõlmis Katjušaga, kus sõidab ka Rein Taaramäe, lepingu kaheks aastaks ja hakkab tiimi eest sõitma järgmisest aastast. Andeka noormehe isa on aga samuti rattamaailmale tuntud nimi: Erik Zabel oli profirattur aastatel 1993-2008. Sakslase kontosse kanti sealjuures 12 Tour de France'i etapivõitu, kuid 2007. aastal sattus mees dopingusüüdistuste keskele. Kui esialgu väitis Zabel, et tarvitas vaid lühikest aega EPOt, siis 2013. aastal tunnistas endine profirattur üles, et kasutas keelatud aineid aastatel 1996-2003 ning lisaks EPOle kuulus tema n-ö menüüsse ka teisi dopinguaineid.

Kuulsa ratturi poeg kinnitas Katjušaga lepingu sõlmimise järel, et teda isa maine ei sega. «Minu jaoks ei ole probleem, et inimesed vaatavad mind, et «ta on selle mehe poeg.» Olen sündinud tema pojana ja olen tema üle uhke, just nagu tema on minu üle uhke,» rääkis noor Zabel Katjuša kodulehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles