Video: Jõulumäe rattamaratoni keskmes olid seekord Kangert ja Tarvis

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Jõulumäe radadel sõidetud rattamaratoni stardirivi oli igati esinduslik - lisaks Eesti ratturite koorekihile olid kohal ka Läti parimad, puudus vaid valitsev Euroopa meister Peeter Pruus. Võistluse võitis Peeter Tarvis.

Kodumaad väisav Tanel Kangert sedakorda maratoni kerge treeninguna ei võtnud ja vajutas gaasi põhja kohe stardist. Viiendaks kilomeetriks oli tema tempo jõukohane vaid Peeter Tarvis juuniorile ning kahele Läti profiratturile Martins Blumsile ja Arnis Petersonsile. Pea pool maratoni võitles Tarvis üksi kahe lätlasega, kuniks vahepeal oma ratast parandanud Kangert kolmikule järele jõudis. Läti-Eesti maavõistlus lahenes viimase joogipunkti juures, kui ühel tõusul õnnestus Tarvisel sisse sõita viiesekundiline vahe ning üle õla tagasi ta enam ei vaadanudki. Finišis oli valitseva Eesti meistri edu järgmiste ees üle kuue minuti. Seekordne võit tähendas ühtlasi ka üldliidri vahetust sarjas - viimasel etapil stardib liidrisärgis just Tarvis.

Naiste arvestuses jätkus Liisa Ehrbergi võidukäik, teiseks platseerus taaskord Janelle Uibokand ning seekord spurtis kolmandale kohale Greete Steinburg. Ka naiste arvestuses vahetus üldliider ning viimasele etapile läheb Opeli liidrisärgis starti Steinburg.

Premium7 vahefiniši ning aktiivseima ratturi tiitli sai Jõulumäel Blums, sarja kokkuvõttes jätkab liidrina laupäeval puudunud Pruus. Ka Europark mägedekuningaks kuulutati nädalavahetusel Blums, üldliidrina jätkab ka selles arvestuses Pruus. Hansgrohe kiirenduskilomeetri kiireim mees oli Sten-Erik Ottender, kiireim naine Janelle Uibokand. Liidrisärkides jätkavad Erki Pütsep ja Kelly Kalm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles