Uljas ja ülbe tõusev täht ajab vormelimaailma marru

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen näeb küll välja nagu süütu koolipoiss, ent ei karda vormel-1 sarjas kedagi.
Max Verstappen näeb küll välja nagu süütu koolipoiss, ent ei karda vormel-1 sarjas kedagi. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel peetud Belgia GP-l pakkus taas enim kõneainet Red Bulli 18-aastane sõitja Max Verstappen, kes ajas rajal närvi Ferrari soomlasest ässa Kimi Räikköneni, pärast oma väljaütlemistega aga veel hulga endisi ja praegusi sõitjaid.

2015. aastal Austraalia GP-l aegade noorima piloodina vormel-1 sarjas debüteerinud hollandlasest on kiiresti saanud tuhandete fännide lemmiklaps, ta on ühtlasi noorim poodiumile pääseja ning noorim etapivõitja. Nooruse uljus (ja ilmselt suur soov end meeste seas tõestada – toim), mis väljendub Verstappeni agressiivses sõidustiilis, on paljudele ka pinnuks silmas.

Belgias põrkas Verstappen Räikköneniga kokku juba esimeses kurvis, kui viimane tahtis temast mööduda, ja soomlane oli seepeale püha viha täis. «Kui ma poleks pidurdanud, siis oleks juhtunud tohutu õnnetus. See juhtub varem või hiljem, kui Verstappen oma stiili ei muuda. Mulle meeldib kõva võitlus, aga see pole õige. Teised sõitjad kaitsevad oma positsiooni, aga nad teevad seda õigesti. Tema aga aina ootab ja pöörab pärast mind. Siis pean järsku pidurdama ja hoo maha võtma. Nii ei tohiks juhtuda,» rääkis soomlane BBC vahendusel.

Kohtunikud kõnealust juhtumit uurima ei hakanud. Ka Red Bulli boss Christian Horner tunnistas, et noor võidusõitja tegutseb kohati väga piiri peal. Eriti puudutab see oma positsiooni kaitsmist, kus Verstappen armastab keset rada sõita, ja kui keegi tahab mööduda, asub ta viimasel hetkel möödujat blokeerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles