Rooney lõpetab MMi järel pika koondisekarjääri

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney
Wayne Rooney Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise väravakuningas Wayne Rooney teatas täna, et teeb pärast 2018. aasta maailmameistrivõistlusi koondisekarjääriga lõpparve. Tänane pressikonverents oli Rooney jaoks esimene kord meediaga suhelda pärast seda, kui koondise uus juhendaja Sam Allardyce kinnitas, et 30-aastane Rooney jätkab ka tema käe all kaptenina.

«Kui Venemaa MM läbi saab, on aeg jätta rahvusvahelise jalgpalliga hüvasti,» kinnitas ründaja, kes on koondise eest löönud 115 mängus 53 väravat. «Olen oma otsuse teinud. See hetk on alles kahe aasta kaugusel. Alustasin professionaalse jalgpalliga 16-aastaselt ja koondise eest 17-aastaselt. 15 aastat on päris palju. Oleksin sellest järgmisel turniiril 34-aastane.»

Kui Rooney laupäeval Inglismaa eest MM-valikmängus Slovakkiaga väljakule tuleb, siis lööb ta üle David Beckhami koondisemängude rekordi.

«See MM on viimane võimalus koondisega midagi saavutada ja ma proovin neid viimaseid aastaid igati nautida. Loodetavasti saan oma mängud lõpetada positiivse noodiga. Mul on olnud suurepärane koondisekarjäär ja olen nautinud sellest iga hetke.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles