Taltsi aeg sai läbi, uus tõstejuht tahab aidata ka teiste alade sportlasi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Põder lubas, et uuenenud Tõsteliidu ladvik ei jää käed rüpes istuma.
Ain Põder lubas, et uuenenud Tõsteliidu ladvik ei jää käed rüpes istuma. Foto: Erakogu

Kaheksa aastat Eesti Tõsteliidu president olnud ja isa kõrval ala kõneisikuks saanud Jaan Talts juunior otsustas Eesti tõstmise juhtimisest mõneks ajaks tagasi tõmbuda ja uueks ametiajaks mitte kandideerida. Uus juht Ain Põder loodab, et rahahädas alal suudetakse tema juhtimisel kandepinda laiendada, et Mart Seim ei jääks Eesti viimase aja tõstmises positiivseks erandiks. Lisaks soovitakse uuele tasemele aidata ka teisi spordialasid.

51-aastane Põder on kindel, et üldjoontes tegi Talts tööd hästi ja tohutu paleepöördega tegu pole. Pealegi lootis Põder, et Talts oleks valitud vähemalt uude juhatusse, aga sealt jäi endine juht huvitaval kombel sootuks välja. «Kandidaatide nimekiri oli pikk ja selgus, et anti võimalus noorematele,» märkis Põder napisõnaliselt.

Euroopa Tõstmisliidu asepresidendina jätkav Talts ei välistanud tulevikus uuesti kohaliku tõstmise juurde naasmist, aga kinnitas, et loobumine polnud uitmõte. «Enda jaoks oli otsus tehtud juba jaanuarikuus. Tegelikult pidi meie üldkoosolek veebruaris olema, aga lükkasime presidendivalimised olümpiatsükliga kooskõlla. Kaheksa aastat on pikk aeg ja kuna meil oli uus väärikas kandidaat olemas, siis seda enam oli mul seda otsust lihtne teha. Uuel presidendil on kindlasti hoogu ja energiat, et seda tööd hästi teha,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles