Galerii: Eesti korvpallikoondis alustas EM-valiksarja võimsa võiduga!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste korvpallikoondis alustas täna 2017. aasta EM-valikturniiri, avakohtumises alistati Valgevene koguni 81:62. Eesti valitses tervet kohtumist ja juhtis juba poolajaks 40:27.

Eesti resultatiivseim oli 32 punktiga Rain Veideman, kuuest kaugviskest viis tabanud Martin Dorbek lisas 19 punkti. Eesti järgmine vastane on Portugal, kellega kohtutakse võõrsil juba laupäeval.

Enne mängu:

Ilma kauaaegsete liidriteta mängival Eestil on 2017. aasta EMile pääsemiseks kaks varianti. Kindlasti saavad finaalturniirile iga alagrupi võitjad, lisaks pääsevad seitsme grupi peale edasi ka neli paremat teise koha meeskonda. Lisaks Valgevenele on Eesti vastasteks D-grupis Poola ja Portugal.

Valgevenega pidas Eesti viimati ametliku kohtumise 2013. aasta augustis, kui Saku suurhallis alistati külalised 79:61 ja pääseti 2015. aasta EMi esimese valikturniiri finaali, kus lõpuks võideti Bulgaariat. Kui Eesti koondis on kõvasti noorenenud, siis suurem osa Valgevene põhitegijatest eesotsas Artjom Parahhovskiga ja Aleksandr Kudrjavtseviga on samaks jäänud. Küll täieneti hiljuti ameeriklasest mängujuhi Maalik Waynsiga, kes oli mullu Kristjan Kanguri klubikaaslane Vareses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles