Eesti kindlustas koha 2017. aasta Maailma Mängude orienteerumisvõistlustele

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukas Eesti orienteerumissprindi teatevõistkond MM-il: Evely Kaasiku (vasakult), Sander Vaher, Kenny Kivikas ja Annika Rihma.
Edukas Eesti orienteerumissprindi teatevõistkond MM-il: Evely Kaasiku (vasakult), Sander Vaher, Kenny Kivikas ja Annika Rihma. Foto: Tarmo Klaar

Rootsis lõppenud orienteerumise maailmameistrivõistluste tulemuste alusel selgusid need riigid, kes kvalifitseerusid 2017. aastal Poolas Worclawis toimuvatele Maailma Mängudele. Ka Eesti koondis kvalifitseerus nende hulka.

Mitteolümpiaalade olümpiamängudeks kutsutavate Maailma Mängude (World Games) orienteerumisvõistlustele pääseb osalema 40 nais- ja 40 meesorienteerujat. Võisteldakse sprindis, lühirajal ja sprinditeates segavõistkondadele. Maailma Mängudele pääsemise kvalifitseerumisel oli otsustava kaaluga tänavuse aasta MMi tulemused mängudel kavas olevatel aladel, mille alusel selgusid 13 riiki, kes saavad Maailma Mängudel välja panna täisvõistkonna ja startida seal ka sprinditeates.

MMi tulemuste alusel pääsevad Maailma Mängudel täisvõistkonnaga osalema Šveits, Rootsi, Norra, Taani, Soome, Prantsusmaa, Tšehhi, Suurbritannia, Venemaa, Ukraina, Eesti, Ungari ja Austria ning korraldajamaa Poola. Eesti võistkonna tulemuse aitasid vormistada sprinditeate segavõistkond (Annika Rihma,Sander Vaher,Kenny Kivikas, Evely Kaasiku) MMi 9.kohaga, lisaks sprindi ja lühiraja võistluse tulemustega Timo Sild, Evely Kaasiku, Kenny Kivikas ja Lauri Sild.

Maailma Mängudele saavad individuaalse koha ka kõik tänavuse aasta maailmameistrid ning samuti igast maailmajaost üks mees ja üks naine. Viimati oli Eesti võistkonnana Maailma Mängudel stardis 2001. aastal Jaapanis Akitas, kui orienteerumine oli esmakordselt Maailma Mängude kavas. Siis saavutas Eesti teatejooksus 11. koha (Erik Aibast, Anu Annus, Olle Kärner, Elo Saue) ja lühirajal Elo Saue 16., Olle Kärner 18. ja Anu Annus 33. koha.

2005. aastal Saksamaal Duisburgis olid osalemas Kirti Rebane ja Andreas Kraas, kes saavutasid lühirajal vastavalt 23. ja 24. koha. 2009. aastal Taivanil Kaohsiungis osales Merike Vanjuk, kes saavutas sprindis 33. koha. Eelmistel Maailma Mängude Kolumbias Calis esindas Eestit Annika Rihma, kes saavutas sprindis 11. ja lühirajal 23. koha. Järgmised Maailma Mängud toimuvad 20.-30. juulini 2017 Poolas Wroclawis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles