Esile kerkinud liidrid vedasid Eesti võidule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis võõrustab Valgevene meeskonda
Eesti korvpallikoondis võõrustab Valgevene meeskonda Foto: Sander Ilvest

«Täna oli esimene päev, kui jalgadesse tuli õige purakas sisse. Vorm oli meil täpselt ajastatud,» rääkis Eesti korvpallikoondise tagamees Martin Dorbek pärast EM-valikturniiri avamängus Valgevene üle saadud seljavõitu. Viis kolmest tabanud Dorbekul oli 81:62 võidumängus täita üks pearollidest. 

Tõeliseks supermeheks kehastus meeskonna kapten Rain Veideman, kes kogus lõpuks 32 punkti. Seejuures sopsas ta koos lõpusireeniga keskjoonelt teele saadetud kolmese. Sümboolselt võimas lõppakord vägevale mängule. Sarnaselt Dorbekuga kanti ka Veidemani kontosse viis tabavat kaugviset.

Valikturniiri eel suhtuti Eesti koondise võimalustesse ettevaatlikult. Kuid vastupidiselt kartustele suutsid sellisel tasemel nappide kogemustega mehed algusevärinast üle saada ja sisuliselt kogu eilset kohtumist kontrollida. Edu tagasid kaks Eesti koondise eeldatavalt tugevamat relva – hea kaitsemäng ja tabavad kolmesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles