Soomlane on lähedal Toyotaga liitumisele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heas hoos Esapekka Lappi on WRC2 arvestuses võitnud kaks viimast rallit
Heas hoos Esapekka Lappi on WRC2 arvestuses võitnud kaks viimast rallit Foto: SCANPIX

25-aastane Soome rallisõitja Esapekka Lappi on väidetavalt lähedal Toyota rallitiimiga liitumisele. Tänavuse hooaja lõpus lahkub ta Škodast ning kõige tõenäolisemaks peetakse tema siirdumist Jaapani autotootja ridadesse.

«Sõlmisin Škodaga lepingu juba 2012. aasta keskpaigas. Olen siin olnud juba neli ja pool aastat. Usun, et sellest piisab,» ütles Lappi autosport.com-ile. «On aeg lahkuda. Tahan end piloodina edasi arendada.»

Toyota rallitiimi juht Tommi Mäkinen nimetas mõne aja eest Lappit ühe võimaliku meeskonna piloodina. Vahepeal levisid kuulujutud, nagu oleks Lappi uut Toyota Yarist juba ka testinud. «Tommi kutsus mind autot vaatama ja sealt see kuulujutt algaski. See ei vasta tõele, ma ei saa sellega praegu sõita,» selgitas Lappi. «Toyota oleks minu jaoks huvitav võimalus, kuid nende vaateväljas on veel mitmeid häid piloote. See otsus pole minu teha, kuid sooviksin tõesti järgmisel aastal nende meeskonnas olla.»

Mäkinen nimetas Lappi kõrval võimalike pilootidena ka Ott Tänakut, Teemu Sunineni, Elfyn Evansit ja Pontus Tidemandi. Lappi on WRC2 sarjas võitnud kaks viimast etappi ning hoiab hooaja kokkuvõttes kolmandat kohta. Liider on Evans, Suninen hoiab teist positsiooni.

Toyota naaseb ralli MM-sarja pärast pikka pausi. Viimati osaleti aastal 1999, kui võideti ka konstrukorite arvestuses maailmameistritiitel.

Esapekka Lappi Soome MM-rallil. Foto: Scanix
Esapekka Lappi Soome MM-rallil. Foto: Scanix Foto: Roni Rekomaa/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles