Sir Alex Ferguson loodab, et lisaaeg kaob jalgpallist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson Foto: SCANPIX

UEFA korraldas eile tipptreenerite foorumi, kus osales suur hulk maailma kõige kuulsamaid juhendajaid. Teiste seas võttis sõna ka legendaarne Sir Alex Ferguson, kes avaldas lootust, et peagi kaob jalgpallist lisaaeg.

«Ma ei usu, et keegi meist tahab näha, kuidas kurnatud jalgpallurid lisaaga mängivad. Alati, kui normaalaeg lõppeb viigiga, tunnen, et lõpuks tulevad penaltid,» arutles Ferguson Nyonis toimunud kohtumisel. «Te kõik nägite viimast Meistrite liiga finaali, kus mängijad lisaajal lihtsalt jalutasid. See on paratamatu, et lisaajale järgneb pea alati lõpuks penaltiseeria. Seega jääb vaid küsimus, kuidas olukorda parandada?»

Ferguson käis välja lihtsa idee, et pärast viigiga lõppenud normaalaega peaks kohe tulema penaltiseeria. Pole mõtet mängijaid pool tundi kestva lisaajaga kurnata, kuna üldiselt mitte ükski meeskond seal enam riske ei võta. Tihtilugu on tegemist üsna igava pooletunnise palliveeretamisega, mis lõpuks lihtsalt mängijaid väsitab ja vigastuste ohtu suurendab.

Treenerite koosviibimisel osalesid lisaks Fergusonile veel Jose Mourinho, Zinedine Zidane, Luis Enrique, Unai Emery, Sergei Rebrov, Carlo Ancelotti ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles