Frank Liivak: loodetud ülemineku Serie B-sse rikkusid minevikufaktorid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palliga on Frank Liivak.
Palliga on Frank Liivak. Foto: Erik Prozes

Eesti U21 jalgpallikoondise 0:1 kaotusmängus Gruusiale kõik 90 minutit platsil viibinud poolkaitsja Frank Liivak lausus pärast kohtumist, et oli sel suvel lähedal väga üleminekule Itaalia esiliigasse ehk Serie B-sse.

«Üleminek oli juba olemas, ootasime kõnet, et kohale lennata. Kõik oli juba ette-taha ära tehtud ja läbi räägitud, aga siis kahjuks – kuidas ma nüüd ütlen – oli natuke minevikufaktoreid, mis üleminekut segasid. Võib nii öelda, et see oli seotud Napolis oldud ajaga. Aga eks see on jalgpall, elu läheb edasi,» nentis Liivak.

«Praegu olen Alcobendasesse registreeritud, aga lepingule pole ma alla kirjutanud. Ei ole nii kindel, et seda teen ka. Kuna see on Hispaania neljas liiga, siis hetkel olen vaba mängija, kuni lepingule alla ei kirjuta. Ettevalmistuse tegin nendega ja olin kogu aeg valmis minema, aga siis tuli selline minu jaoks suur pauk. See oli klubi, mida me lootsime, kõrge tase, aga...» lisas Liivak.

Praegu on Liivak vaba mängija, kuid lootus püsib, et Hispaania neljandas liigas ta ei jätka. «Kindlasti ei lähe nii, et ma olen klubi juures ilma lepinguta ja ootan agendi kõnet. Eks on omad asjad, aga... eks ole näha, kui juhtub. Ei hakka praegu siin midagi hõiskama – mine tea, mis untsu võib minna. Praegu on kõige mõttekam koondisele keskenduda, iga asi omal ajal. Ei ole väga kindel, et ma tagasi Hispaaniasse lendan,» sõnas Liivak.

Tänases kohtumises Gruusiaga pidas Liivak avapoolaega väga kahvatuks, teist kolmveerandtundi aga juba paremaks. «Algul proovisime kompaktselt kaitses olla, aga nagu see jalgpallis ikka on – kui kogu aeg istud-istud kaitses, siis lõpuks see värav ikka tuleb. Aga teisel poolajal sai tiim natuke julgust juurde, hakkasime rünnakuid otsima ja oli võrdsem mäng,» lausus Liivak. «Võib-olla olime liialt ettevaatlikud – kui mäng on kodus, peaksime seda rohkem nautima ja rahulikult võtma.»

Liivak nõustus ka sellega, et Gruusia koondise mängijad olid eestlastest füüsiliselt üle. «Kui paned meid ja neid seisma, siis kui vanust ei ütleks, võiks arvata, et ühed on mehed ja teised on poisikesed. Seal olid ikka väga suured kujud. Grusiinid – ei tea, šašlõkki söövad seal väga palju!» naljatas Liivak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles