US Openil pealtvaatajaid roppustega kostitanud tennisist sai rahatrahvi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ropp suuvärk tõi Bernard Tomicile järjekordse rahatrahvi.
Ropp suuvärk tõi Bernard Tomicile järjekordse rahatrahvi. Foto: SCANPIX

Austraalia tennisetäht Bernard Tomic sattus taas pahandustesse, kui kostitas US Openil pealtvaatajat kõigi kuuldes rõvedustega. Rahvusvaheline Tenniseliit määras Tomicile 10 000 dollari suuruse rahatrahvi.

Avaringis Damir Dumžurile 4:6, 3:6, 6:4, 6:7 (0) alla jäänud Tomic sattus tribüünil istunud fänniga sõnavahetusse kolmanda seti alguses. Tomici leeri väitel sõimas fänn tennisisti korduvalt, tehes muuhulgas sobimatuid märkusi tema tüdruksõbra kohta. Seepeale otsustas Tomic aga fänni ise paika panna, alustades soovitusega «ime muna». Sellele järgnes veel paar roppust ning lause: «Ma annan sulle raha, et sa ennast paremini tunneksid.»

Pukikohtunik Cedric Mourier tundis seepeale huvi, keda Tomic sellisel moel sõimab. «Üks mees ajas s*tta suust välja,» teatas Tomic kohtunikule. «On parem, kui tegeled sellega minu kaudu, mitte ei võta olukorra klaarimist enda kätesse,» arvas Mourier seepeale.

«Kohtunik küsis, kelles ja milles asi. Ütlesin, et ei tea, kes see on. Keskendun sellele, mis väljakul toimub, see on minu jaoks kõige tähtsam,» selgitas Tomic pärast pressikonverentsil. «Eks see sell lihtsalt õrritas mind. Vabandasin oma sõnade pärast. Siis läks ta vist tribüünilt minema ja publik oli sellega üsna rahul, sest ta muutus võrdlemisi tüütuks.»

Tomic nurises lisaks, et USA tennisepublik ei oskagi end korralikult üleval pidada – seda olevat ta täheldanud Janko Tipsarevici ja Sam Querrey mängu vaadates. «Seal oli samasuguseid hetki, kus inimesed valel hetkel midagi hüüdsid ja punktide ajal lobisesid. See pole aus, eriti kuna tegu oli tähtsate punktidega,» leidis Tomic.

Itaallane Fabio Fognini pidi aga maksma 3000 dollarit trahvi, kuna võttis avaringi kohtumises joonekohtunikul päikeseprillid eest. Juba matši käigus oli pukikohtunik karistanud Fogninit selle eest punktikaotusega. «Neil on siin mingid oma reeglid. Ameeriklased on igas mõttes erilised,» torises Fognini pärast mängu kodumaa ajakirjanikega vesteldes. «Minu jaoks on see siin neljast suure slämmi turniirist kõige kehvem – ja seda mitmel põhjusel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles