Eesti võrkpallikoondis alustas rahvusvahelist turniiri kindla võiduga

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste võrkpallikoondis.
Eesti naiste võrkpallikoondis. Foto: Eesti Võrkpalliliidu pressiteenistus

Sel nädalavahetusel toimuval Blessix Karikaturniiril pidas Eesti naiste võrkpallikoondis täna oma esimese mängu ja alistas tulemusega 3:0 (25:17, 25:19, 25:21) Eesti valitseva meistri Kohila VK/E-Service`i.

Eesti koondise parim oli Kristiine Miilen 14 punktiga (kasutegur +8). Nette Peit lisas 10 (+4) ja Anu Ennok 8 punkti (+7). Kohila eest tõi oma klubile 12 punkti (+1) Anastassija Gorina. Täna koduklubi eest mänginud Kertu Laak panustas 11 punktiga (+5).

Rahvuskoondise ülekaal oli kõige selgem serviässade ja blokipunktide võrdluses – need näitajad olid vastavalt 13:5 ja 8:3 Eesti koondise kasuks.

Eesti koondise peatreener Marko Mett jäi nähtuga rahule. «Nägin, et liigume õiges suunas. Kõik mängijad jätsid väga hea mulje.» ütles Mett mängijate tegevust kommenteerides. Eraldi tõi ta esile hea mängu blokis ja servid: «Isegi veidi üllatas meie hea blokk, aga serv oli oma tuntud headuses.» Kokkuvõtteks pani peatreener naiskonnale hindeks 4.

Kohila VK/E-Service peatreener Peeter Vahtra oli kaotusest hoolimata positiivne: «Alles eile õhtul kogunes naiskond esimest korda sel hooajal ja see andis veidi tunda. Aga mis siin keerutada, Eesti koondis oli üldmängus parem, meie jäime hätta servi vastuvõtuga ja saime selle võrra palju vähem rünnata. Samas nägin, et meil on tegelikult rünnakupotensiaali piisavalt, nii et kui saame peale koondise mängude lõppu täiskoosseisus trenni teha, siis lähevad ka asjad paremaks.»

Laupäeva ja pühapäeva mängude ajakava:

Laupäev (03.09.)

16.00  Kohila VK/E-Service I - Läti

18.00  Eesti - Lindesberg Volley (Rootsi)

Pühapäev (04.09.)

11.00  Kohila VK/E-Service I - Lindesberg Volley (Rootsi)

13.00  Eesti - Läti

Eesti koondise jaoks on tegemist ettevalmistava turniiriga enne Euroopa Meistrivõistluste valiksarja 2. ringi, mida mängitakse septembri keskel. Eesti koondislastest Kohila klubi mängijad mängisid täna oma koduklubi eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles