Järgmise aasta autoralli MM-sarja võistluskalendri kokkupanekut tabas tagasilöök

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier Rootsi rallil
Sebastien Ogier Rootsi rallil Foto: MICKE FRANSSON/TT/TT NEWS AGENCY

Paduvihmade ja üleujutuste tõttu ära jäänud autoralli Hiina MM-etap on järgmise aasta võistluskalendri koostamise pea peale keeranud. Probleemseid kohti on teisigi. Näiteks leitakse, et tänavuses võistluskalendris oli järjest liiga palju kruusarallisid.

«Kõik sujus väga hästi ning olime rahul, kuid Hiina etapi ärajäämine lükkas meid tagasi. Peame hakkama pusletükke ümber jaotama. Võib öelda, et Hiina MM-etapi ärajäämine on järgmise aasta kalendri totaalselt sassi ajanud,» sõnas FIA rallidirektor Jarmo Mahonen Racer.com portaalile.

Lähimate päevade jooksul kinnitatakse järgmise aasta kalendrisse kolm esimest etappi, milleks on Monte Carlo, Rootsi ning Mehhiko. Samas oli tänavu probleeme ka Rootsi ralliga, mis oleks lumepuuduse tõttu peaaegu ära jäänud. Korraldajad plaanisid Rootsi ralli viia rohkem põhja poole ehk Torsbysse, kuid seda plaani segavad majutustingimused, täpsemalt nende puudus.

«Peame majutuses asjad selgeks saama. Kõige hullem, mis juhtuda saab, on see, et läheme Varmlandist ära ning samal ajal ei suuda Torsbysse majutust organiseerida,» selgitas Mahonen.

Terve järgmise hooaja rallikalender kinnitatakse oktoobris või novembris. Järgmisel aasta MM-rallide järjestus tuleb tänavusest hooajast tasakaalukam. Sellel aasta kalendris oli järjest kuus kruusarallit.

«Tänavu ei olnud võistluskalender tasakaalus. Kuut kruusarallit ei tohi järjest olla. Tahaksime tõsta Korsika tagasi kevadesse,» käis Mahonen välja idee, kuidas luua kalendrisse mitmekesisust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles