Eesti koondise liider loobumisotsusest: vigastatud ja läbipõlenud mängija peale pole mõtet raha raisata

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaksikõed Polina ja Natalja Bratuhhina
Kaksikõed Polina ja Natalja Bratuhhina Foto: Mihkel Maripuu

Eesti naiste võrkpallikoondise üks võtmemängijaid ja liidreid Polina Bratuhhina-Pitou sügisel koondise särki selga ei tõmba. Volley.ee uuris, mis oli otsuse taga. 

Polina, Eesti koondis mängib praegu Kohilas, ees on Euroopa meistrivõistluste valikturniir. Miks me sind mängimas ei näe? Vahetad kodakondsust?

Loobusin seekord koondisest, kuna tahan teha pausi, et mänguisu taastuks. Suvel ei saanud ma kaks kuud korralikult harjutada. Praegu on põlv parem, aga täie jõuga ei julge veel platsil hüpata. Ei taha, et föderatsioon raiskaks raha vigastatud ja läbipõlenud mängija peale. Prantsusmaa kodakondsust pole mul vaja, tahaks veel kindlasti Eestit esindada.

Loobumisotsus tuli raskelt?

See otsus tuli väga raskelt, kuna mul on alati hea meel koondises mängida. Ma ei tahtnud sõpru ja kõiki võistkonnaga seotud inimesi alt veeta, aga seekord läks niimoodi. Mul on väga kahju.

Mängimist Terville Florange klubis sa millalgi ikka jätkad?

Sel hooajal teen trenni Terville esivõistkonnaga, võib-olla mängin B-võistkonnas, mis on kolmandas liigas. Minu kohale võeti üks brasiillanna, võistkonnas on viis uut mängijat, nende seas Eliise Hollas. Praegu ei oska öelda, kas nad on tugevamad kui eelmisel aastal. Kõrgliiganaiskonna eesmärgiks on koht kaheksa paremate seas. Otsin praegu Luksemburgis tööd, ees on kaks vestlust.

Ja õde?

Nataša jätkab Küprosel. Eelmise hooaja lõpetasid nad kolmandana, siis oli ta oma klubis ainuke välismaalane.

Sina olid eelmisel hooajal üks Prantsusmaa liiga resultatiivsemaid ja mõistagi ka Eesti koondise liider. Kes võtab koondises sisse sinu ajutiselt vabanenud koha?

Eestis on minu kohale palju häid mängijaid, kõik nad suudavad ilusasti mu rolli täita, kui endast sada protsenti annavad.

Ja ise?

Loodan et saan pärast pausi tagasi armastuse võrkpallimängu vastu ja naasen tugevamana. See ei ole kindlasti veel lõpp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles