Venemaa meediagigant boikoteerib solidaarsusele viidates Rio paraolümpiat (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio olümpiaküla
Rio olümpiaküla Foto: SCANPIX

Venemaa riiklik meediagigant Rossija Sevodnja otsustas vastukäiguna rahvusvahelise paraolümpiakomitee (IPC) otsusele Venemaa sportlasi mitte Rio de Janeiro paraolümpiamängudele lubada ürituse kajastamist kohapeal boikoteerida ja näidata seeläbi oma sportlastele solidaarsust.

Russia Sevodnja ei saada Rio de Janeiro paraolümpiamängudele ainsatki ajakirjanikku ja oma kanalites pühendatakse selle asemel aega pigem Venemaa paraolümpialaste seniste saavutuste tutvustamisele. Samuti suunab Rossija Sevodnja oma fookuse 7. ja 8. septembril peetavale Venemaa invaspordi alternatiivüritusele, vahendab ERR Sport.

Rossija Sevodnja, kelle alla kuuluvad ka näiteks uudisteagentuur RIA Novosti ning ülemaailmse ulatusega uudistekanal Sputnik, on viimasel ajal tugevalt nn kevadisel McLareni raportil põhinevat IPC otsust kritiseerinud. Päris informatsioonita venelasi siiski ei jäeta, sest paraolümpiamängude tulemuste ja pildimaterjali vahendamise eest hoolitseb R-Sporti uudisteagentuur.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles