Ideaalne algus, kuid suur töö ootab veel ees

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis võõrustab Valgevene meeskonda
Eesti korvpallikoondis võõrustab Valgevene meeskonda Foto: Sander Ilvest

Möödunud kolmapäeval, EM-valikturniiri avamängus Valgevene üle saadud võidu järel, avaldas Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk lootust, et tema hoolealused moodustavad sõbraliku meeskonna, kus kord särab üks, kord teine mängija. Peatreeneri soov täitus: laupäeval võõrsil Portugali alistamisega lõppenud heitluses andsid tooni ka avamängus varju jäänud mehed.

76:68 võiduga lõppenud mängus pääseski maksvusele Eesti koondise ühtlus – skooritegemine jagunes peamiselt kuue mehe vahel, kuid oli ka neid, kes andsid väga suure panuse kaitsemänguga. Just teisel veerandajal väljakul tegusid teinud kaitsev koosseis viiski Eesti tasavägiselt kulgenud avaveerandi järel kümmekonna silmaga ette.

«Meie pink mängis Portugali pingi üle,» leidis Sokk pärast mängu. Teisel veerandajal kaitse lukku keeramisel mängis pearolli varumeeste pingilt sekkunud kolmik Martin Paasoja, Martin Dorbek ja Erik Keedus. Portugali meeskonnale pandi peale selline surve, et tehniliselt kohmakad väljakuperemehed ei leidnud enam loogilisi ja hästi välja mängitud viskekohti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles