FINA ametnikud taandusid ametist, kuna alaliit ei suutnud Vene sportlasi Riost eemal hoida

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Jefimova
Julia Jefimova Foto: Anton Novoderezhkin/Anton Novoderezhkin/TASS

Kolm Rahvusvahelise Ujumisliidu (FINA) dopingualast nõustajat astusid tagasi, kuna katuseorganisatsioon lubas Venemaa sportlased Rio olümpiamängudele.

Professor Andrew Pipe lahkus FINA dopingualase järelvalve esimehekohalt, kaks teist ametnikku olid FINA komisjoni liikmed.

Rio olümpiamängudel osales seitse Venemaa ujujat, kuigi FINA juhatus keelas seda. FINA andis nii Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele kui ka Rahvusvahelisele Spordiarbitraažile nõu, kuidas Venemaa ujujatega käituda, ning ei võta vastutust kogu juhtumi lõpptulemuse eest.

FINA juhatuse poolt sai võistluskeelu 37 ujujat, kelle seas oli ka Riost kaks hõbemedalit võitnud Julia Jefimova.

Lahkunud eksperdid kirjutasid FINAle saadetud kirjas, et ujumise katuseorganisatsioon oli saamatu ning see läks vastuollu meeste pühendumusega puhastada sporti. FINA president Julio C Maglione teatas selle peale, et rahvusvaheline alaliit teeb alati kõikide spordiliikumise sihtrühmadega koostööd ning jätkab dopinguvastast võitlust igasuguste kitsendusteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles