Norra koondise arst: astmaravimid ei ole doping (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby tähistamas järjekordset võitu.
Martin Johnsrud Sundby tähistamas järjekordset võitu. Foto: SCANPIX

Norra suusakoondise arsti Fredrik Bendiksen hinnangul ei ole astmaravimid sooritust parandavad vahendid, mis peaksid keelatud olema.

Väljaanne VG tõi suvel välja, et alates 1992. aasta Albertville’i olümpiamängudest on 69 protsenti Norra murdmaasuusatamise medalitest võidetud astmarohtude tarvitajate poolt. TV2 uuris Norra koondise arstilt, miks kõnealuste rohtude tarvitajad siis suuskadel ikkagi kiiremini liiguvad.

«Ei ole tõendeid, et astmaravimite tarvitajad suusataksid kiiremini, kui need, kes ei kasuta neid ravimeid. Me anname hingamisprobleemidega sportlastele ravimit, et nad saaksid oma hingamise normaalsele tasandile, täpselt sellisele, nagu on tervetel inimestel,» rääkis Bendiksen.

«Astmaravimid ei ole doping. Ma ei usu, et WADA oleks ravimite tarvitamise lubanud, kui nad näeksid kas või väikest mõju sportlaste tulemuste paranemisele. Välismaalt on tulnud selle kohta palju kriitikat, kuid ma tuginen oma ütlustes Norra kopsuarstidele. Mul ei ole mingit probleemi olla avatud ning jagada ka teistega meie kogumusi,» jätkas Bendiksen.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles