Valmistu võistlusteks teadlikult

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusataja. Pilt on illustratiivne.
Suusataja. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Olles teinud piisava ettevalmistuse, et maratonist kujuneks pidupäev, tõuseb märgatavalt meie enesekindlus, kirjutab portaal e-treening.ee.

See tegur on vaimse valmistumise juures kõige tähtsam. Kuidas olla maratonipäeval lisaks vaimsele ettevalmistusele ka reipas füüsilises vormis? 

Rusikareegel

Et starti mitte «raskete jalgadega» minna, tuleks viimasel paaril nädalal enne võistlust koormusi teadlikult alandada, rusikareegel ütleb, et ⅓ jagu. Kahel võistlusele eelneval nädalavahetusel peaks tegema pikad koormavad trennid.

Üheks variandiks on võtta osa mõnest maratonist, kus võistlusvormi veidi katsetada. Näiteks, kui peaeesmärk on sõita hästi Tartu Maratonil, on 12. veebruaril toimuv Alutaguse maraton väga heaks treeninguks. Kui otsustate aga iseseisvalt treenida, võiksid treeningute pikkused olla pool kuni ⅔ võistlusdistantsist, kus ca. 60 kuni 90 minutit võiks sõita võistlustempos.

Nõuande täisteksti saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles