Hardi Roosiorg tuli kodurajal kolmandaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Roosiorg.
Hardi Roosiorg. Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetusel osales Sahkar KTM Racing sõitja Hardi Roosiorg edukalt kordurajal Lange motokeskuses peetud Eesti ja Läti meistrivõistluste eelviimasel osavõistlusel.

MX2 klassis võistlev Hardi Roosiorg oli kvalifikatsioonis neljas, mis andis finaalsõitudeks hea stardipositsiooni. Esimeses sõidus haaras Roosiorg ka avaringil liidrikoha ning sõitis sellel pikka aega, kuniks temast möödus lätlane Karlis Sabulis ning ühe väikse tsikli rikke tõttu tuli tal hiljem veel paar kohta ära anda ning lõpujoone ületas ta viiendal kohal.

Teise sõidu start Roosiorul nii hästi ei õnnestunud ning tagatipuks kadus tema tsiklil sõidu poolel distantsil tagumine pidur, kuid hoolimata sellest oli ta neljas. Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus Roosiorule aga Karel Kutsari ja Erki Kahro järel kolmas koht. Eesti meistrivõistlustel asub neljast etapist pooltel osalenud Roosiorg 8. kohal, Läti arvestuses on ta samuti poolte etappide eest saadud punktidega 9.

«Kvalifikatsioon läks isegi hästi, kuna sõitjaid oli rajal palju ja vaba kohta perfektse ringi jaoks leida oli võimatu, kuid sellest hoolimata suutsin teha aja millega olin neljas ning kaotasin esimesele ainult pool sekundit. Esimeses sõidus sain Kahro järel hea stardi ning suutsin esimesel ringil ka temast kohe mööduda. Juhtisin sõitu 15 minutit, kuid siis sai Sabulis minust mööda ning kohe järgmisel ringil sai saatuslikuks üks piduriklots, mille pärast sõitsin siis üle valli ning langesin viiendaks.

Teine sõit ma stardist hästi minema ei saanud, kuna üle stardipuu minnes läks Tanel Leokiga väikeseks pusimiseks. Esimestel ringidel ei saanud kahjuks aeglasematest sõitjatest mööda ning taaskord kadus peale 10 minutit tagapiduri klots ära, mille tõttu sain väga halvasti pidurdada, kuid suutsin siiski neljanda koha peal lõpetada,» võttis oma seiklusterohke võistluse kokku Roosiorg, kelle järgmine võistlus on eeloleval Lätis Dobeles sõidetav Eesti ja Läti meistrivõistluste finaaletapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles