Olümpiarühm võttis aja maha

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Aljand (vasakul) ja Martin Liivamägi.
Martti Aljand (vasakul) ja Martin Liivamägi. Foto: Tairo Lutter

UJUMINE. Rio olümpiamängude järel on segases seisus alles mullu sügisel moodustatud Eesti ujumise süsteem, kus kõige kõrgemas tipus peaks olema olümpiasportlaste rühm. Järgmist käiku ja lahendust, kuidas uues olümpiatsüklis meie tippudega edasi minna, oodatakse koondise tulevaselt peatreenerilt ning klubidelt, kelle ridades parimatest parimad päevast päeva treenivad.

Eesti ujumist on viimastel aastatel püütud reformida mitut teed pidi. Esmalt loodi 2014. aastal tippudest eliitrühm, keda asus juhendama kogenud sloveen Peter Mankoč. Kuigi uue üksuse loomisel olid head kavatsused, kukkus asi välja pisut segaselt, sest grupist jäeti kõrvale paar sportlast, kes siiski korralikke tulemusi saavutasid. Eliitrühma kõrval jätkas tegevust ka Eesti koondis, mille peatreeneriks oli Riho Aljand. Nii olidki ujujad mitme vee ja üksuse vahel, mistõttu otsustati veidi üle aasta kestnud süsteemi muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles