Kosovo jalgpallikoondis lõi ajaloo esimese «päris» värava Soome vastu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valon Berisha (15) juubeldab värava üle.
Valon Berisha (15) juubeldab värava üle. Foto: Jussi Nukari/AP

Esimest korda jalgpalli MM- või EM-valiksarjas osalev Kosovo sai kohe silma pähe, kui võõrsil tehti 2018. aasta MMi valikturniiri I-alagrupi esimeses voorus 1:1 viik Soomega.

Soome asus Turus toimunud kohtumist 18. minutil Paulus Arajuuri tabamusest juhtima, aga 60. minutil realiseeris varem Norra koondist esindanud Valon Berisha penalti ja lõi Kosovo jalgpallikoondise esimese ametliku värava. Teistes I-grupi matšides leppisid Ukraina - Island ja Türgi - Horvaatia samuti 1:1 viiki.

G-alagrupis olid võidukad favoriidid Hispaania ja Itaalia. Hispaania jaks käis koguni 8:0 üle Liechtensteinist, kaks väravat läksid nii David Silva, Diego Costa kui Alvaro Morata arvele. Itaalia võitis võõrsil hoolimata Giorgio Chiellini kahest kollasest kaardist 3:1 Iisraeli. Albaania ja Makedoonia mäng jäeti 75. minutil paduvihma tõttu pooleli.

D-grupis lõi Walesi superstaar Gareth Bale kaks väravat ja aitas oma koondise koduväljakul 4:0 võiduni Moldova üle. Serbia ja Iirimaa mängisid 2:2 viiki ning Austria võitis võõrsil Gruusiat 2:1.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles