Galerii: Eesti alustas MM-valiksarja mannetu 0:5 kaotusega (8)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondis alustas MM-valiksarja kaotusega, kui võõrsil jäädi 0:5 alla Bosnia ja Hertsegoviinale.

Bosnia asus kohtumist juhtima juba seitsmendal mänguminutil, kui peaga lõi värava Bundesliga klubis Hamburg SV-s mängiv Emir Spahić. Õige pea duubeldas eduseisu kaheväravaliseks AS Romas mängiv Edin Džeko, kes realiseeris penalti. Džeko võinuks avapoolajal veel ühe värava lüüa, kuid Eesti koondise väravavaht Mihkel Aksalu tõrjus Džeko löögi latti.

Teisel poolajal oli Vedad Ibiševićil suurepärane võimalus Bosnia 3:0 ette viia, kuid mees ei suutnud Aksaluga 1:1 olukorda ära lahendada ning lõi palli posti. Vea parandas klubijalgpalli Iisraelis mängiv Haris Medunjanin, kes lõi 71. minutil tõelise iluvärava. 4:0 viis Bosnia juhtima Vedad Ibišević, lüües paremalt äärelt tulnud tsenderduse peaga Aksalu selja taha.

Kohtumise teisel lisaminutil lõi oma teise värava Spahić, 5:0 seisuga mäng ka lõppes. Järgmise MM-valikmängu peab Eesti 7. oktoobril, kui A. Le Coq Arenal võõrustatakse Gibraltari, kes täna kaotas 1:4 Kreekale. Kolmandas H-alagrupi mängus alistas Belgia 3:0 Küprose.

Enne mängu:

Eesti ning Bosnia ja Hertsegoviina on varem kohtunud viis korda. 1998. aasta 5. septembril ehk täpselt 18 aastat ja üks päev tagasi mängiti Sarajevos 1:1 viiki, Eesti värav sündis vastaste kaitsja jalast. Järgmise aasta oktoobris viis Andres Oper Tallinnas eestlased juba 3. minutil juhtima, ent lõpuks võitis Bosnia ja Hertsegoviina tänu Elvir Baljici neljale tabamusele 4:1.

2005. aastal alistas Eesti Tallinnas peetud sõprusmängus külalised tänu Kristen Viikmäe väravale 1:0. Bosnia ja Hertsegoviina maksis kätte kolm aastat hiljem, sest tänase mängu toimumispaigas Zenicas köeti eestlastele MM-valikkohtumises 7:0 saun. Võideti ka 2009. aasta oktoobril Tallinnas, kui Edin Džeko ja Vedad Ibiševic aitasid 2:0 võiduga külalistel kolm punkti tabelisse kirjutada.

Tänane kohtunikebrigaad on Tšehhi Vabariigist: peakohtunik Miroslav Zelinka, abikohtunikud Ondrej Pelikan ja Jan Patak ning neljas kohtunik Zbynek Proske. FIFA delegaat on Per Svärd Rootsist ja kohtunike vaatleja Peter Jones Inglismaalt.

Eesti koondise esimesed kodumängud uues valiksarjas toimuvad 7. ja 10. oktoobril vastavalt Gibraltari ja Kreekaga. Lisaks kuuluvad Eestiga samasse valikgruppi veel Belgia ja Küpros. Täna on algusega samuti kell 21.45 vastamisi Küpros ja Belgia ning Gibraltar ja Kreeka.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles