Kes on enimteenivamad jalgpallitreenerid maailmas?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho ja Josep Guardiola
Jose Mourinho ja Josep Guardiola Foto: JAVIER SORIANO/AFP

Telegraph avaldas edetabeli, kust selgusid kõige rohkem teenivad jalgpallitreenerid maailmas.

Kaheksandale kohale edetabelis tuli Evertoni loots Ronald Koeman, kelle aastane sissetulek on 6 miljonit naela. Koeman liitus Evertoniga suvel Southamptonist ning sõlmis klubiga kolmeaastase lepingu.

Edetabelis saab seitsmenda koha suvel Londoni Chelseaga liitunud Antonio Conte, kelle aastapalk on 6,6 miljonit naela. Conte oli eelnevalt Itaalia koondise treener ning võitis Juventusega aastatel 2011 kuni 2014 kolm järjestikust kõrgliiga tiitlit.

Kuuendal kohal on Ragnar Klavani ja Liverpooli juhendaja Jürgen Klopp, kes liitus klubiga 2015. aasta oktoobris pärast seda, kui klubi oli vallandanud Brendan Rogersi. Klopp teenib aastas 7 miljonit naela.

Foto: SCANPIX

Tabeli viiendalt realt leiab Barcelona treeneri Luis Enrique, kelle palk on 7,2 miljonit naela aastas. Endine Barcelona mängija Enrique oli enne 2014. aastal Nou Campile peatreeneriks siirdumist nii AS Roma kui ka Celta juhendaja.

Maailma neljas enimteeniv jalgpallitreener on Londoni Arsenali loots Arsene Wenger, kelle palganumber aastas on 8,9 miljonit naela. Sellel kuul täitub Wengeril 20. aasta Arsenaliga, käesolev aasta on tal lepingu järgi viimane.

Kolmandal kohal on Jose Mourinho, kes teenib aastas 12,3 miljonit naela. Mourinho juhendas viimati Chelseat, kuid lasti sealt keset 2015. aasta hooaega lahti. Portugallane on võitnud liigatiitli nii Portugalis, Hispaanias, Itaalias kui ka Inglismaal.

Palga poolest maailma teine treener on Carlo Ancelotti, kes juhendab Müncheni Bayernit ning teenib aastas 12,6 miljonit naela. Ancelottil on Bayerniga kolmeaastane leping, mille jooksul püüab ta oma kollektsiooni püüda ka Saksamaa meistriliiga võitu. Seni on tal ette näidata tiitlid Itaaliast, Inglismaalt, Prantsusmaalt ning Hispaaniast.

Maailma kõige rohkem teeniv jalgpallitreener on Manchester City juhendaja Pep Guardiola, kelle aastapalk on 15,3 miljonit naela. Suvel klubiga liitunud Guardiola põhieesmärk on võita Cityga Meistrite liiga. Tal on Cityga sõlmitud kolmeaastane leping.

Foto: Carl Recine/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles