Eesti proovib ennast uuesti ületada

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene keskpäraste tagamängijate vastu oli piisavalt tegutsemisruumi ka Eesti mängujuhil Sten Sokul. Poola koondis paneb erinevalt Valgevenest ja Portugalist kõvasti proovile ka Eesti kaitse – kas rünnakuks jääb piisavalt jõudu üle?
Valgevene keskpäraste tagamängijate vastu oli piisavalt tegutsemisruumi ka Eesti mängujuhil Sten Sokul. Poola koondis paneb erinevalt Valgevenest ja Portugalist kõvasti proovile ka Eesti kaitse – kas rünnakuks jääb piisavalt jõudu üle? Foto: Sander Ilvest

Eesti korvpallikoondis on viimase nädala jooksul ennast juba ületanud, eriti kui arvestada ootusi, mis polnud enne EM-valiksarja algust kuigi kõrged. Nüüd on kaks võitu käes, aga täna ootab eestlasi ilmselt kogu valiksarja suurim katsumus, kui Lublinis astutakse vastu tugevale ja enesekindlale Poolale.

Poola on favoriidiseisust igati kinnitanud, sest Portugalile ja Valgevenele pole jäetud mingit võimalust. Portugal lämmatati kodus kaitsega, võõrsil visati Valgevene vastu aga 97 punkti. Eestil pole lihtsalt muud võimalust, kui ennast igas elemendis veelgi enam ületada.

Kaitses on eestlased sundinud vastaseid võtma tavalisest raskemaid viskeid ning meie tagaliin on suutnud nii head survet avaldada, et ise on vahelt võetud meeldivalt palju palle. Sealt on omakorda tulnud ka kergeid korve, mida Eesti vajab nagu õhku. Kardetud lauavõitlus läks käest ainult Valgevene-mängu teisel poolajal, Portugalis oli juba kõik tipp-topp. Kui Reinar Hallik välja arvata, on Eesti isegi kolmeseid ja keerulisevõitu keskpositsiooniviskeid oodatust paremini tabanud.

«See on kõigile teada, et nad on tugevad, aga see ei tähenda, et neid poleks võimalik võita. Neil on kõik liinid ühtlaselt täidetud ja kodusaal annab neile veel omakorda eelise. Kindel on see, et me peame omad asjad ära tegema, ja kindlasti on vaja kolmeseid sisse saada. Need olid olulised juba varem, aga Poola vastu eriti,» tõdes Eesti koondise abitreener Alar Varrak kohtumise eel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles