Varrak Eesti võimalustest Poola vastu: suudame nendega mängida, aga saab raske olema

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peatreener Tiit Sokk ja tema parem käsi Alar Varrak.
Eesti peatreener Tiit Sokk ja tema parem käsi Alar Varrak. Foto: Tairo Lutter

2017. aasta EM-valikturniiri kahe võiduga alustanud Eesti korvpallikoondis kohtub homme Lublinis tugeva Poolaga. Eesti koondise abitreener Alar Varrak ütles enne Eesti tänaõhtust treeningut, et mingeid illusioone pole mõtet luua - Poolat on ka meie hea mängu puhul raske hammustada. Aga võimatu see pole.

«Neil on head kogenud mängijad ja liinid on hästi täidetud. On häid tagamängijaid, on mõni hea pikk, lisaks atleetlik number «kolm» Mateusz Ponitka. Esimeses kahes valikmängus ja ühes kontrollmängus, mida olen vaadanud, on Poola hea mulje jätnud, siin pole midagi salata. Enamik mängib Poola liiga tipptiimides, osa veel Türgis ja Hispaanias. (Kogenud tsentrist Maciej) Lampest ma ei hakka rääkimagi,» kirjeldas Varrak Poola koondist.

Poola võitis esimeses mängus kodus Portugali 83:57 ja teises võõrsil Valgevenet 97:79. «Need olid kaks täiesti erinevat mängu. Portugali mäng oli veidi kinnisem ja pidevalt oli vahe 10 punkti ringis, kuni Poola tegi neljandal veerandajal 12:0 spurdi. Valgevenes käis mäng kogu aeg üles-alla ja matši iseloom oli hoopis teistsugune,» meenutas Varrak.

«Kõik teavad, et nad on grupi favoriidid, aga see tähenda, et nende vastu poleks võimalik mängida. Meil ei tohi keegi ansamblist välja kukkuda ja me peame tegema hea partii, siis on nendega võimalik mängida küll, aga see on raske. Selge on see, et me peame kolmesed hea protsendiga sisse viskama, sest korvi alt me neid vaevalt ära lõhume. Peame mängudistsipliini hoidma ja ei tohi neid jooksma lasta,» lisas ta.

Lublini Globuse hall
Lublini Globuse hall Foto: Mobillifoto: Ats Kuldkepp
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles