Vassiljev: teeme kõik, et selliseid häbiväärseid kaotusi rohkem ei tuleks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev (nr 14) Eesti koondise särgis.
Konstantin Vassiljev (nr 14) Eesti koondise särgis. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Konstantin Vassiljev ütles pärast 0:5 kaotust Bosniale ja Hertsegoviinale, et Eesti koondise tase pole sama, mis neli-viis aastat tagasi. Peatreener Magnus Pehrssonist rääkides tunnistas Vassiljev, et pole mõtet ainult ühte meest süüdistada. «Tema on treener ja meie oleme mängijad. Peame tegema kõik, et selliseid häbiväärseid mänge meie ajaloos rohkem ei oleks. Kaotasime kõik koos, kindlasti pole süüdi ainult üks mees,» rääkis Vassiljev pärast kohtumist.

«Kindlasti ei läinud asjad nii, nagu tahtsime. Kui mängid Bosnia vastu võõrsil ja lased endale nii kiiresti värava lüüa, siis on kõik kaardid kodumeeskonna käes. Täna oli väljakul näha, et see tasemevahe oli meie jaoks liiga suur. Me ei jõudnud pressinguga nende väljakupoolele, samas ei suutnud ka kaitses kompaktselt olla,» rääkis Vassiljev.

Ka Vassiljevil endal oli täna kehv päev ning ka üldiselt on jäänud mulje, et ta pole koondises enam oma vormi suutnud realiseerida, justkui ei tunneks ta mängust rõõmu. «Raske on rõõmu tunda, kui lased ühes mängus lüüa seitse, teises viis. Seal vahepeal ei suuda kodus võita Maltat. Me peame aru saama, et praegu ei ole sama koondis, mis neli-viis aastat tagasi, kui suutsime Serbia ja Hollandi vastu kaotusseisust välja tulla. Praegu ei ole meil lisakäike võta. Kui vastane analüüsib meid hästi, siis tekivad meil oma mängu ehitamisega suured probleemid,» rääkis ta. «Koondise tase oli neli-viis aastat tagasi lihtsalt kõrgem.»

Vassiljevi sõnul saab meeskond koosolekul istudes aru, kuidas Pehrssoni plaane täide viia. «Selle kõige realiseerimist pidurdab ilmselt ikkagi meie tase. Ideede elluviimine on natukene raskem,» ütles ta.

Kas sellisel juhul annab peatreener ikkagi liiga keerulisi ülesandeid? «Ma saan aru, et te tahate teada, kas treener on omal kohal või mitte. Mina ei ole see mees, kes tema välja valis, mina pole ka mees, kes talle ust saab näidata. Tema on treener ja meie oleme mängijad. Peame tegema kõik, et selliseid häbiväärseid mänge meie ajaloos rohkem ei oleks. Kaotasime kõik koos, kindlasti pole süüdi ainult üks mees.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles