Homme koguneb erakorraline koosolek arutamaks Magnus Pehrssoni tulevikku (4)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak ja Magnus Pehrsson
Aivar Pohlak ja Magnus Pehrsson Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak kinnitas, et alaliidu juhatus koguneb arutama peatreener Magnus Pehrssoni tulevikku. Homme kutsutakse kokku vastava valdkonna eest vastutavate inimeste koosolek ning järgmisel nädalal kuulatakse veel asjaosaliste arvamusi. Juhatus koguneb ülejärgmisel nädalal.

Aivar Pohlak, millest on tingitud Eesti jalgpallikoondise viimase aja mannetud tulemused (kehv esitus Balti turniiril, suured kaotused Portugalile ja Bosniale, viik Maltaga)? Kas küsimus võib olla selles, et peatreeneri ideed ei jõua mängijateni?

Võime oletada, et Eesti koondise tänases mängus on puudu see emotsionaalne niit, mis peaks siduma mängijad meeskonnaks ja mängus osalemise tulemuseks. Võimalik ka, et mindud on liigselt detailidesse – selline asi võib viia mängijate fookuse paigast ja selline mulje on kohati tekkinud. Samas teame, et meeskond ja treenerid teevad tõsist ja professionaalset tööd, aga selline on kord jalgpalli paratamatus, et tulemuse saavutamiseks ainult sellest ei piisa.

Kas Eesti Jalgpalli Liit arutab pärast kaotust Bosnia ja Hertsegoviinale peatreeneri vahetust või on see enne kõigest kuu aja pärast toimuvaid valikmänge Gibraltari ja Kreekaga mõeldamatu?

Jah, oleme praeguseks hetkeks kutsunud homseks kokku vastava valdkonna eest vastutavate inimeste koosoleku saamaks täpsemalt pilti olukorrast. Järgmise nädala jooksul tahaks kuulata ära võimalikult palju asjaosaliste hinnanguid, et peale seda istuda enne ülejärgmise nädala juhatuse koosolekut laiemas ringis maha ja valmistada ette konkreetne ettepanek juhatusele, kuidas praegusest olukorrast edasi minna.

Olen ka ise emotsionaalne, aga suurte otsuse tegemiseks on vaja külma pead ja laia arvamuste spektrit. Kui juhatus otsustab, et Magnusega edasi minna ei ole mõistlik, peame ju kohe paika panema ka selle, kes tema asendajaks saab, sest järgmised mängud on tõepoolest ukse ees.  

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles