Akenpärg King of the Rock finaalvõistluse eel: mängin sellises formaadis esimest korda

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiur Akenpärg.
Kiur Akenpärg. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Tänavune Red Bull King of the Rock ülemaailmne finaalvõistlus leiab aset Serbia pealinnas Belgradis. Pärast 64 kvalifikatsioonivõistlust neljal kontinendil väljub ajaloolisest Kalemegdani kindlusest võitjana vaid üks: Red Bull King of the Rock kossukuningas. 

17. septembril astuvad võistlustulle 32 maailma parimat tänavakorvpallurit Serbiast, Türgist, Leedust, Argentiinast, Venemaalt, Montenegrost, Poolast, Angolast, Lõuna Aafrikast, Hollandist, Kazastanist, Hiina Vabariigist, Kuveidist, Rumeeniast, Filipiinidelt, Moldovast, Aserbaidžaanist, Sloveeniast, Gruusiast ja Liibanonist.

Eesti eest astub lahingusse Kiur Akenpärg, kes tõi endale Pärnu kodupubliku ees toimunud kvalifikatsioonis esimese võidu ning finaalvõistlusel Murru vanglas alistas tihedas rebimises Romil Jermakovi. 

Akenpärg selgitas, et üks-ühele mängu formaat on talle uus ja põnev. «Üks-ühele korvpalli sellises formaadis mängin esimest korda, varasem kokkupuude on olnud vaid 3x3 turniiridel. Kuigi vastaste taset ette ei oska ennustada, võitlen lõpuni ning annan endast maksimumi,» rääkis Akenpärg.

Sarnaselt kohalikele eelvoorudele toimub võistlus üks-ühele formaadis, kus mäng kestab 5 minutit ning 5 isiklikku viga tähendab automaatset kaotust. Iga mängu lõppedes lahkub kaotaja väljakult ja võitja mängib järgmise vastasega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles