Fotod: Eesti murdus võõrsil Poola vastu neljandal veerandajal

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola praeguse koondise tuntuim mängija Maciej Lampe valitses korvialust tsooni ja mitmel korral olid eestlased sunnitud abitult pealt vaatama, kuidas pall korvis maadnud.
Poola praeguse koondise tuntuim mängija Maciej Lampe valitses korvialust tsooni ja mitmel korral olid eestlased sunnitud abitult pealt vaatama, kuidas pall korvis maadnud. Foto: Poola korvpalliliit

2017. aasta EMi valikmänge kahe võiduga alustanud Eesti kohtus täna Lublinis tugeva Poolaga ja kaotas 64:78. Otsustavaks sai kolmanda veerandaja lõpu ja neljanda algus, kus Poola tegi 17:0 vahespurdi. Poolal on nüüd D-grupis täisedu kolm võitu.

Eesti resultatiivseim oli 15 punktiga Kristjan Kitsing, Tanel Kurbas lisas 11 ning Rain Veideman 10 silma. Poolale tõi Maciej Lampe 17 punkti.

Eesti tegi 19 pallikaotust, Poola aga 14. Lauavõitluse võitis Poola 39:26, sealjuures olid poolakad ründelauas 14:7 paremad.

Enne mängu:

Kui Eesti alustas valiksarja Saku suurhallis saadud 81:62 võiduga Valgevene üle ja võõrsil mängiti 76:68 üle ka Portugal, siis Poola võitis esimeses mängus kodus Portugali 83:57 ja teises võõrsil Valgevenet 97:79.

«Neil on head kogenud mängijad ja liinid on hästi täidetud. On häid tagamängijaid, on mõni hea pikk, lisaks atleetlik number «kolm» Mateusz Ponitka. Esimeses kahes valikmängus ja ühes kontrollmängus, mida olen vaadanud, on Poola hea mulje jätnud, siin pole midagi salata. Enamik mängib Poola liiga tipptiimides, osa veel Türgis ja Hispaanias. (Kogenud tsentrist Maciej) Lampest ma ei hakka rääkimagi,» kirjeldas Eesti koondise abitreener Alar Varrak eile Poola koondist.

Poola suurim puuduja on NBA keskmiku Washington Wizardsi tsenter Marcin Gortat, kes on vähemalt ajutiselt koondisekarjääri lõpetanud. Vigastuse tõttu ei tee sel suvel kaasa ka Gortati mantlipärijaks ristitud 216 cm pikkune ja ligi 140 kilo kaaluv hiiglane Przemysław Karnowski.

Eesti - Poola mängupaik on Lublini Globuse hall.
Eesti - Poola mängupaik on Lublini Globuse hall. Foto: Ats Kuldkepp
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles