Tiit Sokk: tegime hea mängu, aga oleks pidanud tegema väga hea

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk
Tiit Sokk Foto: Mihkel Maripuu

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk tõdes pärast koondise 64:78 kaotusmängu Poolale, et vahel pelgalt heast mängust ei aita. Kuigi Eesti sai kolmanda veerandaja lõpus korraks isegi 49:48 ette, tegi Poola kiirelt 17:0 spurdi ja otsustas asjad ära. Eestil on 2017. aasta EMi valiksarjas nüüd kaks võitu ja üks kaotus.

«Poola on väga kõva võistkond ja nad tõestasid seda. Ka meie tegime hea mängu, aga oleks vaja väga head esitust,» rääkis Sokk pärast kohtumist ja tõstis oodatult esile kaotatud lauavõitluse ja 19 pallikaotust. Kui lauapallidega hättajäämist võis karta, siis pallikaotuseid tuli liiast. Mis siis, et Poola mängis kohati väga tihedat kaitset.

«Osad pallikaotused olid sundimatud ja sealt said vastased kergeid punkte,» lausus juhendaja.

Ka Eestil hakkas mäng vahepeal jooksma, aga Soku hinnangul oli aru saada, et see ei pruugi lõpuni kesta. «Saime kolmandal veerandajal tagasi üksikute õnnestumistega. Muidu ei saanud me eriti palju kergeid viskeid. Vahel kasutas Poola sarnaselt meile üsna lühikest koosseisu ja meid karistati kohati ära,» meenutas Sokk.

«Meie liidrit Rain Veidemani võeti kõvasti peale ja seetõttu läks mängu tasakaal paigast ära ja muutusime närviliseks. Valgevene mänguks peame teatud asjades fookuse rohkem paika saama,» lisas ta. Märkimist väärib ka asjaolu, et Eesti tabas 26st kolmeseüritusest 12, aga 25st kahepunktiviskest vaid 8. Vabaviskeid teeniti samas 18, mis on enam-vähem normaalne näitaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles