Wawrinka lõpetas US Openil del Potro emotsionaalse tagasituleku

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Martin Del Potro (vasakul) ja Stanislas Wawrinka.
Juan Martin Del Potro (vasakul) ja Stanislas Wawrinka. Foto: SCANPIX

US Openi tenniseturniiril tagas viimasena poolfinaalikoha kolmandana asetatud šveitslane Stanislas Wawrinka, alistades veerandfinaalis 7:6 (5), 4:6, 6:3, 6:2 argentiinlase Juan Martin del Potro.

Kaotusest hoolimata märkis veeradnfinaali jõudmine del Potro jaoks naasmist tipptennisesse. Argentiinlane võidutses US Openil 2009. aastal, alistades finaalis Roger Federeri, kuid pidi seejärel randmevigastuse tõttu võistluspausi pidama. Peagi oli del Potro siiski tipus tagasi ja pidas näiteks 2013. aastal Wimbledoni turniiri poolfinaalis ligi viis tundi kestnud haarava matši Novak Djokoviciga, mille praegune maailma esireket lõpuks siiski enda kasuks kallutas.

Veel 2014. aasta alguses oli del Potro maailma edetabelis neljandal kohal, kuid siis hakks ranne talle jälle valu tegema. Argentiinlane käis koguni kolmel operatsioonil, mängides 2014. aastal vaid kümme ja mullu neli mängu. Maailma edetabelis on del Potro langenud 142. kohale, kuid suvistel olümpiamängudel alistas ta avaringis Djokovici ja jõudis finaali, kus pidi siiski tunnistama Andy Murray paremust.

Del Potro on kerkinud aastatega publiku lemmikuks ning ka tänases veerandfinaalis, kui Wawrinka oli otsustavas setis 5:2 ees, skandeeris publik pärast pooltevahetust pikalt del Potro nime. Ilmselgelt liigutatud argentiinlane pühkis seepeale silmanurgast isegi paar pisarat. «Ma ei unusta seda iial. Publik tegi mu täna õhtul nii õnnelikuks, et tulemusel polegi õieti tähtsust,» lausus del Potro pärast matši lõppu.

Wawrinka kohtub nüüd poolfinaalis jaapanlase Kei Nishikoriga, kes alistas viiesetilise heitluse järel šotlase Andy Murray. Teises poolfinaalis on vastamisi maailma esireket Djokovic ja prantslane Gael Monfils.

Foto: Seth Wenig/AP
Foto: Jerry Lai/USA Today Sports
Juan Martin del Potro tagasitulek suurde mängu lõppes seekord US Openi veerandfinaalis, kus ta jäi alla Stanislas Wawrinkale. FOTOD: Scanpix
Juan Martin del Potro tagasitulek suurde mängu lõppes seekord US Openi veerandfinaalis, kus ta jäi alla Stanislas Wawrinkale. FOTOD: Scanpix Foto: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles