Tartu Ülikooli meeskonnaga liitus Ivo Van Tamm

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Van Tamm
Ivo Van Tamm Foto: basket.ee

Peale Newcastle’is toimunud turniiri võitu liitus Tartu Ülikooli korvpallimeeskonnaga noor ääremängija Ivo Van Tamm, kes oli sunnitud loobuma USAs ülikooli astumisest ning treenib-võistleb sellega seoses tänavusel hooajal Tartus, teatas ülikooli korvpallimeeskond oma kodulehel.

20-aastane Tamm pallis eelmisel hooajal 2016. aasta algusest TLÜ/Kalevi ridades, kus kogus Alexela KMLi raames 21 mängitud kohtumisega keskmiselt 3,9 punkti ning võttis maha 2,3 lauapalli. Eelnevalt on ta Eestis mänginud kõrgeimas liigas Audentese SG/Noortekoondise eest ning aidanud ka madalamates mitmesuguseid satse, sh Audentese duubelmeeskondi, SK RIM/Scanweldi ja KA Tallinna Kalevit. Mehel on lisaks selja taga küllalt pikk karjäär koondistes – Eestit on ta esindanud U16, U18 ja U20 vanuseklasside tiitlivõistlustel.

Ameerikas on mees mänginud IMG Akadeemias Floridas ning tänavuseks hooajaks oli kokkulepe NCAA kõrgeimas divisjonis osaleva Iona College’iga, kust ühtlasi välja kasvanud meile BC Kalev/Cramo ridadest tuttav Scott Machado. Paraku tuli ka sel aastal USA ülikoolikorvpallist loobuda, kuid Tamm loodab uuele katsele minna järgmisel hooajal. Seni pakub aga head kogemust ning arenguvõimalust Tartu Ülikooli esindusmeeskonna juures treenimine.

«Juhuste kokku sattumine, et Ivo meie juurde antud hetkel tuli. Plaan ta Tartusse kutsuda oli tegelikult juba kevadel, kuid suvel olid Tartus asjaolud ebaselged ning temal kindel plaan Ameerikasse minna. See momendil siiski ei juhtunud ja võimalus ta meie juurde mängima kutsuda tekkis ikkagi. Meil on igatahes väga hea meel, et ta tuleb. Ivo on noor andekas mängija ja tore on nagunii täitmist vajavale positsioonile võtta noor eesti kutt.  Loodetavasti saab ta meie klubis mängides oma karjääris ka uue sammu astuda. Eks head asjad juhtuvadki tavaliselt äkitselt!» võttis Tamme liitumise kokku Tartu Ülikooli peatreener Gert Kullamäe.

Uus ääremängija saab oma tuleristsed Lätis, kus Tartu meeskond mängib 8.-11. septembrini LOC Cup-nimelist turniiri. Alagrupikaaslased on Liepajas Venemaa klubi BC Perm ning kodumeeskond Liepaja/Triobet, teine omavahelist paremust välja selgitav kolmik on Siim-Sander Vene uus koduklubi BC Nižni-Novgorod, Läti BC Vetspils ja Leedu sats BC Lietkabelis.

Tartu esimene kohtumine on 8. septembril ehk täna õhtul kell 17.00, 10. septembril mängitakse võõrustajatega kell 18.30. Kohamängud jäävad pühapäevale, 5.-6. koha mäng peetakse kell 11, pronksimäng 13.15 ning turniiri finaal 15.30. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles