Enden: meie süsteem ei kasvata isiksusi, vaid halli massi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Enden Eesti koondise peatreenerina.
Heino Enden Eesti koondise peatreenerina. Foto: Toomas Huik

Endine Eesti korvpallikoondise peatreener Heino Enden rääkis Vikerraadios, et meie süsteem ei kasvata isiksusi ega tipptasemel mehi. Eesti kaotas eile Poolale, kes mängib Endeni sõnul Euroopas kohtadele 18-24.

Endeni sõnul on mängud Eesti valikgrupis läinud mööda üsna ennustatavat rada. «Poola mängib Euroopas ikkagi tasemel kohtadel 18-24, selle 24 lõpu poole, meie oleme suures plaanis sealt edasi kohtadel 24-30, Valgevene on seal pärast 30 ja Portugal juba pärast 35 ja nii need mängud on ka läinud,» vahendab ERR Sport Endeni sõnu.

Ta jätkas: «Meie korvpallisüsteem on praegu selline, et meil ei ole süsteemi, mis kasvataks isiksusi ja tippkvaliteediga mängijaid, me teeme sellist halli massi, saadame kõiki kuhugi ja teeme, see süsteem puudub ja keegi ei ole tahtnud seda ka viimase 15 aasta jooksul luua. Meil ei ole tasemel mängujuhti, mis on kõige A ja O,» sõnas Enden.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles